Ljubav, rušenje, buktinja, dobrota: Najsnažniji prizori 2021. godine u Beogradu (FOTO/VIDEO)

31.12.2021

18:50

0

Portal 24sedam izdvojio je za čitaoce najupečatljivije prizore koji su obeležili prethodnu godinu u srpskoj prestonici

Ljubav, rušenje, buktinja, dobrota: Najsnažniji prizori 2021. godine u Beogradu (FOTO/VIDEO)
beograd za jovanu5 - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Instagram moj beograd

Na ulicama dvomilionskog grada, kakav je Beograd, tokom 2021. godine odvijali su se mnogobrojni prizori - od nekih su niz lica građana tekle suze radosnice, dok su drugi budili bes u njima.

Ipak, za razliku od 2020. godine, kada je pandemija na pauzu stavila sva dešavanja i život građana Beograda, srpska prestonica je 2021. definitivno "živnula".

Portal 24sedam izdvojio je za čitaoce najupečatljivije prizore koji su obeležili prethodnu godinu u srpskoj prestonici.

Idila

Beograđane je u prvoj polovini januara 2021. godine sačekala zimska idila. Tako su se tragovi sanki mogli videti na više mesta u prestonici - od Zemunskog keja, Konjarnika, Kanarevog brda, preko naselja Stepe Stepanovića, Bloka 33, Ceraka i SC "11. april".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Dobrota

Fotografija nastala, tokom februara, u autobusu GSP-a koji saobraća na liniji Batajnica – Nova Pazova, otopila je srca mnogih.

Naime, na fotografiji objavljenoj na Instagramu se može videti vozač autobusa i pas, koji je šoferu, mirno sedeći tik uz njega, pravio društvo tokom vožnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Ljubav

Da ljubav može da traje i do poznih godina posvedočila je fotografija starijeg para koji se na autobuskoj stanici kod Sava centra drži za ruke. Ova fotka raznežila je sve.

Prizor, zabeležen jednog martovskog dana, ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama, pa su se nizali komentari da je divno što se i posle toliko godina, njih dvoje i dalje drže za ruke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Život

U životu vatrogasca Stefana Čiče, ostaće upisan 17. april, dan kada je u naručju izneo bebu iz zgrade u Bulevaru Milutina Milankovića, gde su gorele instalacije, a upravo na tom mestu su se našli i reporteri 24sedam.

Fotografija hrabrog mladića ubrzo je postala viralna, a sama priča je dobila lep epilog, jer su roditelji želeli da ukažu čast i pozvali Stefana da upravo on krsti mališana, Vuka. 24sedam/J. V.

Manija 

Kada je u maju otvoren novi punkt za vakcinaciju u TC “Ušće”, najavljeno je da će za prvih 100 vakcinisanih biti obezbeđeno 100 šoping vaučera u vrednosti od 3.000 dinara, te su građani formirali dugačke kolone još od osam časova. Umalo je izbila i opšta tuča, jer su pojedini sugrađani želeli što pre da stignu na red.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Fontana

Fotografija žene koja je odlučila da se rashladi tokom junskih dana, u fontani ispred Hrama Svetog Save, kružila je društvenim mrežama. Reporteri 24sedam je usnimili, a slučajni prolaznici su bili potpuno zatečeni prizorom.

Urušavanje

Slučaj urušavanja dela stambene zgrade na Vračaru bio je glavna tema u julu. Iako nije bilo žrtava, ova nezgoda odnela je stanarima te zgrade nešto jako važno - uspomene koje su godinama gradili u svojim domovima.

Buktinja

Požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu bio je razmera kakve ne pamte vatrogasci u poslednjih nekoliko decenija. Borba sa vatrenom stihijom je te avgustovske večeri trajala više od sedam sati, a hrabri vatrogasci su crpeli poslednje atome snage kako bi požar bio lokalizovan.

Incident

Stravična scena posle saobraćajne nezgode u kojoj je autobus uleteo u jedan dečiji park, i tom prilikom povredio šestoro ljudi, od kojih četvoro dece, obeležila je septembar. Usledila su pitanja odgovornosti vozača, ispravnosti vozila, ali i pitanje da li je, zbog incidenta, više bezbedno izvoditi decu na igrališta.

Vandalizam

Automobilima parkiranim na jednom placu u Ulici Vojvode Stepe na Voždovcu, u oktobru je, nepoznata osoba izbušila je sve gume.

Na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se veći broj vozila kojima su izbušene gume, a koji su "prenoćili" na parkingu ispred jednog marketa u toj opštini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

 

Mnogi su ostali zatečeni ovakvim ponašanjem i ne mogu da shvate zašto bi se neko odlučio na ovakvo bahato ponašanje.

Skafanderi

Na društvenim mrežama, u novembru, osvanule su fotografije desetine putnika azijskog porekla, kako u belim zaštitnim skafanderima, čekaju u redu sa svojim koferima na aerodromu "Nikola Tesla".

Taj prizor je mnogima zaličio na scene iz nekog apokaliptičnog filma, iako u vreme pandemije, ljudi u kompletnoj zaštitnoj opremi nisu više neobičan prizor. Komentari ispod fotografija su odmah počeli da se nižu.

 

Radost

Sam kraj godine, pretposlednji dan decembra, obeležio je jedan prelep prizor.

Deci koja se leče na klinici u Tiršovoj, nije lako izmamiti osmeh, nedostaju im dom, porodica, drugari. Ipak, nedavno im je jedan pogled kroz prozor na trenutak promenio tmurnu svakodnevicu.

Posetio ih je, ne jedan, već čak pet Deda Mrazova, a svoj dolazak upriličili su na spektakularan način, spuštanjem niz konopac sa krova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike