Počinje isplata pomoći od 500 evra: Nova podrška države

08.10.2020

15:05

0
Profimedia

Komisija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija odobrila je subvencije za 314 hotelskih objekata, od ukupno 520 podnetih zahteva, u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije koronavirusa, izjavio je potpredsednik Vlade i resorni ministar Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, za ovu namenu biće isplaćeno 1.241.746.099 dinara, odnosno 10.562.200 evra.

– Hotelima koji su ostvarili pravo na subvenciju biće uplaćeno 350 evra po individualnom ležaju i dodatnih 150 evra po sobi. Isplata bi mogla da počne već krajem sledeće sedmice – rekao je Ljajić za Tanjug.

On je naglasio da je sektor turizma jedini posebno tretiran u ovoj krizi, s obzirom na to da je najviše pogođen, a naročito hotelska industrija.

– Ova sredstva će svakako puno pomoći da se lakše prebrode ekonomske posledice izazvane epidemijom koronavirusa – dodao je Ljajić.

Pravo na korišćenje subvencija imali su kategorisani hoteli u 68 jedinica lokalne samouprave. Ovu mogućnost nisu mogli da ostvare objekti u planinskim i banjskim mestima, za koje se računa da su tokom letnjih meseci imali značajan broj domaćih gostiju, čime su delimično nadomestili gubitke zbog nedolaska stranih turista.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti