Otvoren žiro račun: Devojčici spašenoj u požaru potreban novac za nastavak lečenja

31.10.2020

12:00 >> 14:10

0

Pored novčanih sredstava, potrebna joj je i krv koju građani svaki dan mogu da doniraju na Institutu za transfuziju krvi

Otvoren žiro račun: Devojčici spašenoj u požaru potreban novac za nastavak lečenja
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

U Banci Inteza otvoren je nameski račun za M. D. (15), devojku koju je grupa mladića u utorak spasila iz požara na Dorćolu, a kojoj je novac potreban za nastavak lečenja.

Na društvenoj mreži Tviter proširio se apel sa žiro računom, za dinarske uplate 160-6000000803699-81, na koji građani mogu da doniraju određenu sumu novca.

– Otvoren je namenski račun u Banca intesa za Minju Draganić, devojku koja je u utorak spasena iz požara – napisala je jedna tviterašica.

Takođe, oglasio se i Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji apeluje građane da daju krv za devojčicu.

– Mole se davaoci krvi svih grupa, koji su u mogućnosti, da daju krv za dete, koje je povređeno u požaru. Institut za transfuziju krvi Beograd – Svetog Save 39 – napisao je Okanović, zahvalivši se još jednom svim donatorima kože.

Pročitajte još:

Podsetimo, požar u stanu na desetom spratu u Ulici Visokog Stevan izbio je u utorak oko 13 časova, a prema prvim informacijama prouzrokovala ga je slavska sveća. Devojčica, koja je u tom trenutku bila sama u kući, istrčala je na terasu dozivajući pomoć.

Primetili su je radnici koji su radili na skelama na susednoj zgradi i odmah pritekli u pomoć. Oni su ušli u stan ispod onog u plamenu i spustili devojku na terasu. To su učinili tako što je Pavle Gavura, jedan od njih, vezan užetom sa terase, dočekao devojku pošto je ona skočila iz zapaljenog stana. Devojka je kolima Hitne pomoći prevezena u Zvečansku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike