Heroji koji su spasli devojčicu iz plamena u akciji prikupljanja pomoći, potrebni i donatori kože

29.10.2020

13:53 >> 09:49

0

Heroji koji su spasli devojčicu iz plamena u akciji prikupljanja pomoći, potrebni i donatori kože
Copyright Heroji koji su spasili devojčicu Printscreen Instagram/Nemanja Držaić

Grupa mladića koji su juče spasili devojčicu (15) tokom požara na Dorćolu u kome je besneo požar, obratili su se javnosti putem Instagama, založivši se za prikupljanje sredstava za obnovu stana koji je izgoreo.

Jedan od heroja, Nemanja Držaić, objavio je danas video-snimak u kojem Pavle Gavura, koji je devojčicu juče vezan užetom dočekao na terasi na spratu ispod njenog, pozvao da se napravi žiro račun na koji će ljudi dobre volje uplaćivati novac.

 

View this post on Instagram

 

Molimo vas da podelite ovaj video!

A post shared by Nemanja Držaić (@nemanja.drzaic00) on Oct 28, 2020 at 3:13am PDT

– Dobar dan poštovani ljudi, snimamo ovaj video samo da bismo nekako uspeli da sakupimo sredstva da se devojci sredi stan. Svi koji imate firme i koji imate mogućnosti da bilo kako pomognete, da se napravi neki žiro račun za nju ili njenu majku… Ovaj video je namenski zbog toga da joj se sredi stan, da devojka ima gde da živi kad izađe iz bolnice. Hvala Bogu živa i zdrava je. Koliko god ko može, značiće da joj se sredi stan – poručio je Pavle Gavura u video snimku koji je objavio na svom Instagram profilu njegov kolega Nemanja Držaić.

Takođe, na društvenim mrežama proširio se apel za pomoć za ovu devojčicu, a u kojem se navodi da mora hitno da se operiše i da se traže donatori kože.

-Minja ima 30% opekotina TREĆEG stepena!!! Moraće hitno da se operiše! Molim vas ko je u mogućnosti da donira kožu neka se javi u Kliniku za opekotine, Zvečanska 9. Pomozimo Minji MOLIM VAS!!! – napisao je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja napisao je danas na Tviteru i podelio fotografiju jučerašnjeg spasavanja devojčice sa terase.

Podsetimo, požar u stanu na desetom spratu u Ulici Visokog Stevan izbio je jučee oko 13 časova a prema prvim informacijama prouzrokovala ga je slavska sveća. Devojčica, koja je u tom trenutku bila sama u kući, istrčala je na terasu dozivajući pomoć.

Primetili su je radnici koji su radili na skelama na susednoj zgradi i odmah pritekli u pomoć. Oni su ušli u stan ispod onog u plamenu i spustili devojku na terasu. To su učinili tako što je Pavle Gavura, jedan od njih, vezan užetom sa terase, dočekao devojku pošto je ona skočila iz zapaljenog stana. Devojka je kolima Hitne pomoći prevezena u Zvečansku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike