"Zločinci iz senke", a neke od njih i danas znamo i obožavamo: Desetine svirepih ubistava, droga, prodavanje ljudskog mesa!

24.12.2021

10:00

0

Od sitnih prekršaja do velikih zlodela, od anonimusa do uglednika, istorija je bila svedok nezamislivom broju tajnih zločinaca

"Zločinci iz senke", a neke od njih i danas znamo i obožavamo: Desetine svirepih ubistava, droga, prodavanje ljudskog mesa!
ubice - Copyright Profimedia

Oni se trenutno kriju među nama, žive svakodnevicu kao i svi drugi, pojedine znamo sa malih ekrana, iz viših nivoa društvenog života... 

Oni su kriminalci, a ne samo ljudi koji voze auto 10 km/h iznad ograničenja, oni su ubice, trgovci ljudima i oružjem, ukorenjeni u celom društvu. Čak i nenasilni i ne tako "strašni", kriminalci se pojavljuju tamo gde biste ih najmanje očekivali.

Od sitnih prekršaja do velikih zlodela, od anonimusa do uglednika, istorija je bila svedok nezamislivom broju tajnih kriminalaca.

Ovde ćete ih pronaći nekoliko, jer navodimo zločince za koje nikada ne biste očekivali da su nešto skrivili.

Dr Smrt

Harold Šipman, takođe poznat kao "anđeo smrti" i Dr Smrt, jedan je od najgorih serijskih ubica u istoriji. Nakon njegovog hapšenja, zvanična istraga o zločinima zaključila je da je ubio najmanje 218 a najviše 250 ljudi. 

Šipman je bio čudovište. Ali pre nego što je otkrivena njegova mračna strana, niko nije očekivao da je išta drugo do brižan lekar.

Mark Volberg

Voljeni glumac Mark Volberg takođe je kriminalac. Iako nije ubica, on je počinio više zločina iz mržnje, od kojih je jedan doveo do optužbe za pokušaj ubistva. 

Volberg je imao dve građanske parnice za dva odvojena incidenta u jurnjavi afroameričke dece, gađanju kamenjem i vređanju na rasnoj osnovi. Naredne godine, Volberg je počinio dva odvojena napada na Amerikance vijetnamskog porekla, u oba slučaja takođe uzvikujući rasne uvrede. 

Papa Denke

Činilo se da je Karl Denke oličenje uzornog građanina. Živeći u Poljskoj (tada delu Nemačke) ranih 1900-ih, Denke je radio kao farmer, baštovan i prodavac mesa. Volontirao je u svojoj lokalnoj crkvi kao krstonoša i orguljaš, a njegove komšije su ga dobro poznavale. Čak su ga s ljubavlju nazivale "tata". 

Problem sa "tatom" je bio u tome što je proveo decenije ubijajući i jedući desetine ljudi, a da niko ništa nije mogao ni da nasluti.

Denke je vodio detaljnu listu ubistava, sa ukupno 31 imenom, međutim, kada su vlasti pretražile njegov dom, pronašle su dovoljno fragmenata kostiju da sastave najmanje 40 tela. 

Profesionalni fudbaler

Iako zvuči previše čudno da bi bilo istinito, nije - trenutno aktivni profesionalni fudbaler Bruno Fernandeš de Souza, zvani Bruno, kidnapovao je, mučio i ubio svoju ljubavnicu, a telo bacio psima.

A onda je, naravno, nastavio da zarađuje nepristojne svote novca baveći se profesionalnim sportom. 

Bruno je optužen za zločin, ali je odležao manje od sedam godina zatvora, nakon čega je brzo i bez muke obnovio sportsku karijeru.

Kris Benoa

Kris Benoa je bio profesionalni rvač koji je postigao uspeh u sve tri glavne kategorije rvanja devedesetih. Bio je u svakom pogledu rvačka ikona. 

Uprkos tome što su ga kolege opisale kao ljubaznog, tihog, duhovitog, učtivog i simpatičnog, Benoa je proveo vikend 2007. mučeći i ubijajući svoju porodicu, a zatim je presudio sebi.

Neurobiolog

Dana 12. februara 2010, na odseku za biologiju Univerziteta Alabama u Hantsvilu održavao se uobičajeni sastanak fakulteta, sve dok profesorka neurobiologije Ejmi Bišop nije izvukla pištolj, ubila troje svojih kolega i još toliko ih ranila. 

Više studenata je novinarima reklo da se Bišopova, koja joj je tog dana držala časove, ponašala potpuno normalno. Čak i više od toga, ona je mirno sedela 40 minuta tokom fakultetskog sastanka i niko nije očekivao da će odjednom nastati besmisleno nasilje. 

Bombondžija

Din Korl, zvani Bombondžija, poznat je kao jedan od najgorih serijskih ubica u američkoj istoriji, koji je kidnapovao, silovao, mučio i ubio najmanje 28 ljudi. 

Korlov život pre opakih zločina bio je ispravan koliko god može biti, zbog čega niko nije mogao ni da pretpostavi kakva je njegova prava prirodu. 

Nadimak Candyman dobio je jer je pomagao u vođenju porodične kompanije koja se bavi poslom sa slatkišima.

U svojoj zajednici bio je poznati po tome što je deci delio besplatne slatkiše i zbog toga je postao omiljen. 

Između poslova u kompaniji slatkiša, Korl se pridružio američkoj vojsci i njegov mandat u njoj bio je neokaljan. 

Tim Alen

Ovo je možda najintrigantniji tajni zločin slavnih. Tim Alen uhapšen je 1978. sa malo manje od kilograma kokaina. Osuđen je za krivično delo trgovine drogom i proveo je više od dve godine u saveznom zatvoru. 

Najluđe je to što je toliko velika količina kokaina mogla da dovede Alena do doživotne robije. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike