Ilon Mask otkriva šta je najveća pretnja modernoj civilizaciji (VIDEO)

22.12.2021

13:40

0

Nije nikakav asteroid, a ni virus

Ilon Mask otkriva šta je najveća pretnja modernoj civilizaciji (VIDEO)
mask - Copyright Youtube/The Babylon Bee

Izvršni direktor "Tesle" i "Spejs iksa", Ilon Mask, kritikovao je "preteranu političku korektnost" u intervjuu za satiričnu veb-stranicu Babilon Bi, nazivajući političku korektnost jednom od najvećih pretnji civilizaciji.

Mask je u intervjuu protestovao zbog pokušaja zabranjivanja komičara Dejva Čapela koji je kritikovan i osuđen zbog svojih transfobičnih šala – i rekao da je „virus buđenja uma verovatno jedna od najvećih pretnji modernoj civilizaciji“.

- Trebalo bi da je u redu biti duhovit. Politička korektnost u suštini želi da komediju učini ilegalnom, što nije kul - rekao je milijarder, pitajući se: "Da li želimo društvo bez humora koje je jednostavno prepuno osuda i mržnje?“

- U svom srcu, preterana politička korektnost izaziva podele, isključuje i mrzi. U osnovi daje zlim ljudima... štit da budu zli i okrutni, oklopljeni lažnom vrlinom - obrazložio je Ilon Mask.

Mask je takođe prokomentarisao i ideju metaverzuma  Marka Zakerberga: "Mislim da smo daleko od gubljenja u metaverzumu. Zvuči pomalo neuobičajeno".

- Ne želim da budem kao neki matori osobenjak koji odbacuje internet - rekao je Mask, dodajući, međutim, da trenutno "ne vidi ubedljivu metaverzum situaciju".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike