Jedan od razloga zbog kojih je postao ličnost godine: 10 tvitova Ilona Maska koji su postali viralni 2021.

17.12.2021

08:25

0

On je i na društvenim platformama veoma popularan, pa njegovi neobični, duhoviti, čudni, a ponekad i bezobrazni statusi privuku veliku pažnju javnosti

Jedan od razloga zbog kojih je postao ličnost godine: 10 tvitova Ilona Maska koji su postali viralni 2021.
profimedia-0647895058 - Copyright Profimedia

Mazagin „Time“ proglasio je Ilona Maska za ličnost godine. Milijarderu i izvršnom direktoru kompanija „SpaceX“ i „Tesla“, trenutno najbogatijoj osobi na svetu, ne treba mnogo predstavljanja.

On je i na društvenim platformama veoma popularan, pa njegovi neobični, duhoviti, čudni, a ponekad i bezobrazni tvitovi s vremena na vreme postanu viralni, dok istovremeno Mask postane jedna od glavnih tema diskusije mnogih korisnika Tvitera.

Bilo da podeli sa svetom svoju ljubav prema kriptovaluti ili neke informacije o Marsu, njegovi tvitovi često odjeknu celim internetom.

Tako je bilo i ove godine, a u nastavku su samo neki od milijarderovih tvitova koji su privukli pažnju svetske javnosti.

1) Kolonizovanje Marsa

Nekoliko svemirskih agencija ušlo je u trku za istraživanje Marsa, a Maskov tvit objavljen u februaru izazvao je brojne reakcije. Kada je NASA objavila snimak rotacije Crvene planete koju je snimio teleskop "Habl", Mask je to retvitovao i napisao samo „Hej, dušo“.

2) Želja za komunikacijom s Kremljom

S obzirom na to da je aplikacija „Clubhouse“ privukla veliku pažnju početkom ove godine, Maskova ljubav prema audio-video aplikaciji bila je vidljiva skoro svuda. Međutim, u jednom od svojih tvitova pozvao je Kremlj, kabinet predsednika Ruske Federacije, na razgovor sa njim na Klabhausu. Pre nego što je Tviter uspeo da shvati zašto bi Mask tvitovao Kremlju, portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je rekavši da će razmisliti o tome.

3) Korak ka humanosti

U novembru je dospeo na naslovne stranice jer je želeo da proda 10 odsto „Teslinih“ akcija. Milijarderi širom sveta često su pod lupom medija, jer ne koriste svoje veliko bogatstvo za dobrobit društva, pa ga je na tvit verovatno naveo izveštaj koji je ukazivao na to da bi deo bogatstva najbogatijih ljudi na svetu mogao da reši globalni problem gladi. Mask je tim povodom postavio pitanje kako bi šest milijardi dolara moglo da reši glad u svetu, s kojom se muči veliki broj država. U okviru tvita postavio je i anketu - treba li da proda 10 odsto svojih akcija u „Tesli“, u kojoj je učestvovalo čak tri i po miliona ljudi, koji su većinski podržali tu ideju.

4) Povratak u detinjstvo

U junu je Mask na Tviteru objavio „sliku iz 1980“. Na fotografiji je prikazana nalepnica psa šiba inu, simbola kriptovalute dugkoin, kojeg je on predstavio kao mladog sebe koji sedi pred kompjuterima.

- Svoju strast moram da skrivam od javnosti ili ću biti prognan - pisalo je na fotografiji, koju je on tvitovao uz rečenicu: „Pronašao sam sliku sebe kad sam bio mali.“

5) Osvetnički nastrojen milijarder

Kada je NASA objavila pokretanje DART-a, prve svetske misije za testiranje tehnologije za odbranu Zemlje od potencijalno opasnih asteroida ili kometa, napisala je tvit: „Asteroidi udaraju u Zemlju milijardama godina. Sada počinjemo da ih zaustavljamo“, koji je Mask retvitovao uz reči: „Osvetite dinosauruse!“

6) Ažurni Mask

 

 

Da je Mask veoma aktivan na Tviteru, govori njegova reakcija na tvit južnokorejskog vlasnika „Tesle“ Džihvana Čoa, koji je prijavio tehničku grešku, na šta je on odgovorio: „Proveravam“, posle samo tri minuta.

7) Korišćenje pravog trenutka

 

 

Upravo u vreme kada je australijski igrač kriketa Glen Maksvel pomogao Rojal Čelendžersima iz Bangalora da obezbede laku pobedu nad Radžastan Rojalsima, Space.com je tvitovao fotografiju kojom je istakao da poštuje naučni doprinos Džejmsa Klerka Maksvela, poznatog fizičara. Mask je odgovorio na ovaj tvit rečima: „Maksvel je bio neverovatan“, a mnogi korisnici interneta su ga ubrzo retvitovali, pitajući se da li je milijarder zaista obožavalac kriketa.

8) Šarmiranje Indije

 

 

Kada je korisnik Tvitera Patrik Kolison podelio radosne vesti da je Parag Agraval poreklom iz Indije postao izvršni direktor „Tvitera“ i pomenuo druge Indijce koji vode tehnološke gigante sa sedištem u SAD, Mask je reagovao neobičnim tvitom: „SAD imaju velike koristi od indijskog talenta!“, i time osvojio srca Indijaca.

9) Svestan sebe

 

 

Kada je zvaničan „Teslin“ nalog na Tviteru u januaru objavio da je Ilon Mask najbogatija osoba na svetu, on se oglasio sa samo dve reči: „Gle čuda!“

10) Za svakog lepa reč

 

 

Ne smatraju se svi Maskovi tvitovi smešnim i drskim. Kada je američki senator Berni Sanders tvitovao: „Moramo zahtevati da izuzetno bogati plate pošteno svoj deo. Tačka”, Maskov odgovor je izazvao mnogo kritika među korisnicima interneta.

- Stalno zaboravljam da si još uvek živ. Želiš li da prodam više akcija, Berni? Samo reci... - odgovorio je direktor „Tesle“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike