Neverovatan prizor u Egiptu: Zabeleli se Kairo i Aleksandrija, neki građani prvi put vide sneg (FOTO/VIDEO)

20.12.2021

11:23

0

Zbog neobičnog vremena đaci neće ići u školu, a lučka uprava je u pripravnosti

Neverovatan prizor u Egiptu: Zabeleli se Kairo i Aleksandrija, neki građani prvi put vide sneg (FOTO/VIDEO)
sneg - Copyright printscreen/twitter/radwahussein7

Sneg u Egiptu iznenadio je mnoge sugrađane ovog jutra, a pojedinci su po prvi put doživeli bele pahulje u Kairu i Aleksandriji.

Ulice, bašte i kuće prekrivene su slojem snega, nakon što su se temperature na Mediteranu spustile, podudarajući se sa sezonskim olujama.

Zbog neobičnog vremena za ovaj deo sveta, lučka uprava Aleksandrije morala je da donese odluku o privremenom zatvaranju luke.

Portparol Ahmed Bereka rekao je da je odluka doneta kako bi se garantovala bezbednost brodova u luci i bezbednost pojedinaca i imovine.

Tarek Čahin, predsednik lučke uprave Aleksandrije, naredio je svim relevantnim odeljenjima da povećaju spremnost i nastave periodično meteorološko praćenje u pogledu brzine vetra, visine talasa i vazdušnog pritiska.

Snegu su se verovatno najviše obradovala deca, jer zbog padavina danas neće ići u školu, a pojedini sugrađani imaju prilike i da po prvi put u životu uživaju u snežnoj pojavi.

Prašnjavi vetrovi će takođe pogoditi sever zemlje do severnog Gornjeg Egipta, što će rezultirati nižim temperaturama i lošijom preglednošću u saobraćaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike