Bajden ismejao glasače: Komentarisao svoj pad rejtinga, pa šokirao izjavom (VIDEO)

11.12.2021

14:29

0

Američkom predsedniku, po svemu sudeći, nije bitno da održi nakolonost onih koji su glasali za njega

Bajden ismejao glasače: Komentarisao svoj pad rejtinga, pa šokirao izjavom (VIDEO)
Tan2021-12-11_42541207_0 - Copyright Tanjug/Ralph Bavaro/NBC via AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država iskoristio je svoje sinoćno gostovanje u „Večernjem šou sa Džimijem Falonom" da ponovo priča o svom zakonu o infrastrukturi, a reagovao je i na vesti o padu rejtinga, koje ga, na iznenađenje mnogih, ne pogađaju toliko.

Uprkos usvajanju infrastrukturnog zakona, Bajdenov rejting spao je na 40 procenata podrške, delom zbog rasta inflacije.

Na pitanje voditelja Džimija Falona da li obraća pažnju na kretanje rejtinga, Bajden je hladnokrvno rekao: „Pa, više ne”.

- Šalim se. Obraćao sam pažnju na to kad je bio oko 60, ali sad kad je oko 40, ne obraćam pažnju - rekao je Bajden i izazvao smeh publike u studiju.

Bajden je pristao na video-intervju nakon što je njegov prethodnih Donald Tramp dok je bio predsednik nekoliko puta odbio pozive za bilo kakve kasne razgovore u sličnim televizijskim formatima.

Obama je često gostovao u programima koje su vodili Falon ili njegovi rivali Džimi Kimel i Stiven Kolbert kako bi dopro do šire američke javnosti.

Falon je ovu epizodu emisije otvorio našalivši se da će sa predsednikom „razgovarati o ekonomiji, zakonu o infrastrukturi i analizirati prve dve epizode ​​ponovnog pokretanja serije 'Seks i grad'".

Falon je uspeo da pomene i inflaciju, tvrdeći da je ranije pitao predsednika koliko je uzbuđen što se pojavio u emisiji i da to oceni na skali od jedan do deset.

- Rekao je deset. Ali šest bez inflacije - našalio se Falon.

Noseći odelo i kravatu, i sedeći ispred svečano ukrašenog kamina, Bajden je pozvao Amerikance da prime dodatne doze vakcina i istakao stalan pad stope nezaposlenosti.

- Imamo inflaciju na stvari koje su u stvari važne ljudima - kao što su cene gasa. Doći će do pada - rekao je Bajden.

Intervju, tokom kog je Falon pohvalio Bajdena što je „vratio stil u kancelariju predsednika” i pitao ga „da li neko zaista razume koliko je vaš posao težak?", završio se pozivom voditelja u Belu kuću na večeru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike