Rusija uputila protestnu notu američkoj ambasadi u Moskvi: Izdato saopštenje

08.12.2021

16:32

0

Uručena protestna nota zbog provokacionih akcija

Rusija uputila protestnu notu američkoj ambasadi u Moskvi: Izdato saopštenje
moskva - Copyright Profimedia

Američkoj ambasadi u Moskvi uručena je protestna nota sa upozorenjem na opasne posledice vojne aktivnosti SAD i članova NATO-a, navodi se u komentaru zvanične predstavnice Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove.

- Zbog provokacionih akcija u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora američkoj ambasadi u Moskvi je 8. decembra bila uručena protestna nota sa upozorenjem na opasne posledice takve nepromišljenosti - navodi se u saopštenju.

- Zadržavajući pravo da reagujemo na odgovarajuće izazove sa strane SAD i članova NATO-a, pozivamo na dijalog o garancijama bezbednosti i razgovor o načinima snižavanja vojno-političke napetosti, uključujući opcije sprečavanja opasnih incidenata u vazduhu i moru.

- U protivnom slučaju, za sprečavanje i nivelisanje nastalih pretnji iskoristićemo sva naša raspoloživa sredstva - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, 3. decembra je iznad Crnog mora došlo do približavanja vojnog aviona NATO-a putničkom avionu „Erbas A330“, koji je leteo iz Tel Aviva u Moskvu. „Rosavijacija“ je saopštila da je avion NATO izvodio let uz intenzivno smanjivanje visine zbog čega je presekao maršrutu namenjenu civilnim avionima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike