"Boing smrti" dobio dozvolu da ponovo poleti

18.11.2020

13:36 >> 14:57

0

Autor: A. Bulatović

Iz Boinga ističu da nije dan za slavlje, već dan gde se prisećaju svih izgubljenih života i porodica koje su pogođene tragedijama

"Boing smrti" dobio dozvolu da ponovo poleti
Copyright Tanjug/AP Photo/Elaine Thompson

Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) saopštila je u sredu da će “Boing 737 Max” biti ponovo sertifikovan, nakon što je “uklonjen” zbog dva fatalna prekomorska pada.

“Max” je prizemljen širom sveta u martu 2019. godine, nakon što je u oktobru 2018. godine u Indoneziji, u nesreći kompanije “Lion Air”, u kojoj je poginulo 189 ljudi, usledio krah “Ethiopian Airlines”, ubrzo nakon poletanja, uzrokujući smrt svih 157 ljudi, posle čega je na društvenim mrežama dobio mnoge bolne nazive poput “Boing smrti”.

U septembru je istražni izveštaj Predstavničkog doma okrivio proizvođača aviona i FAA za “ponovljene i ozbiljne kvarove”.

Pixabay

Avion prilikom sletanja ubio medveda (FOTO)
Pilotsko sujeverje: razgovaraju sa avionom i nikada ne koriste reč „poslednji“

Fatalne nesreće bile su “travična kulminacija niza neispravnih tehničkih pretpostavki Boingovih inženjera, nedostatka transparentnosti uprave Boinga i krajnje nedovoljnog nadzora FAA”, navodi se u izveštaju Doma odbora za transport i infrastrukturu.

“Boing” je u izjavi nakon objavljivanja izveštaja rekao da je “posvećen obavljanju potrebnog posla”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NBC

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike