"Pokažite milost": Supruga najvećeg narko-bosa 21. veka ide iza rešetaka (VIDEO)

01.12.2021

07:21

0

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci

"Pokažite milost": Supruga najvećeg narko-bosa 21. veka ide iza rešetaka (VIDEO)
AP19043666636240 - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Emu Koronel Aispuro, suprugu meksičkog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana, američki sud osudio je na tri godine zatvora, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko-kartelu Sinaloa. Uhapšena je u februaru, kada je priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara

Pre izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, 32-godišnja Aispuro molila je američkog okružnog sudiju Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

- Uz dužno poštovanje, obraćam vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila i molim vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite.

 

 

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je o na bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge, te da je sarađivala s vlastima nakon hapšenja u februaru 2021. godine.

AP Photo/Kevin Hagen
 

 

Ema Koronel Aispuro priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.

Tanjug/AP/Alexandria Adult Detention Center
 

 

Meksički narko-bos El Čapo proglašen je krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u SAD, zbog čega je 2019. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike