Cela porodica učestvovala u bizarnoj prevari: Žena odsekla sebi ruku zbog osiguranja od milion evra (VIDEO)

24.11.2021

13:30

0

I saučesnici i ona priznali su sve tek dve godine kasnije

Cela porodica učestvovala u bizarnoj prevari: Žena odsekla sebi ruku zbog osiguranja od milion evra (VIDEO)
Julija Adlešič - Copyright Printscreen Youtube

Slučaj žene koja je pokušala prevaru i namerno sebe povredila kako bi dobila novac od osiguranja dobio je epilog. 

Partner Slovenke Julije Adlešič Sabastijen Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivicu na ponovljenom ročištu na sudu u Ljubljani.

Adlešič je zbog prevare osuđena na godinu i sedam meseci zatvora, a Abramov na dve godine i pet meseci. Većinu kazne oni su odslužili u zatvoru, a današnje presuda nije konačna i na nju mogu da se podnesu žalbe.

Na pitanje zašto je tek sada odlučila da prizna krivicu, njen advokat odgovorio je da je to "lična odluka koja je trebalo da sazri u čoveku".

Aldešič je bez šake ostala 4. januara 2019. godine. Tvrdila je da se radi o nesreći do koje je došlo dok je sekla drva za ogrev na cirkularu. Posle nekoliko dana tražila je da joj osiguravajuća kuća s kojom je prethodno sklopila ugovor isplati odštetu, ali je policija u Ljubljani otkrila da je reč o čistoj prevari i da je Julija namerno odsekla sebi ruku kako bi se domogla novca.

Printscreen Youtube
 

Otkriveno je i da to nije uradila sama, nego da je imala pomagače. Osumnjičeni su bili njen dečko Sebastijan Abramov (30) i njegovi roditelji, pa su protiv svih podnete krivične prijave. 

Prema tvrdnjama tužilaštva, prevaru si isplanirali još krajem 2018. i podelili uloge. Već tada su sklopili ugovore sa pet osiguravajućih kompanija. Ubrzo su uplatili prve rate, a prema ugovorima, Julija bi dobila 1,1 miliona evra odštete u slučaju da ostane invalid. Već početkom naredne godine ostala je bez šake. 

Prema izveštaju policije, kako pišu slovenački mediji, sve se dogodilo u dvorištu budućeg svekra i njegove vanbračne partnerke, posle čega joj je Sebastijenov otac (64) pružio prvu pomoć i pozvao hitnu, ali im nije dao odsečeni deo ruke.

Njega je policija pronašla i kasnije odnela u bolnicu, gde su joj ga lekari uspešno prišili, spasivši je od trajnog invaliditeta. Međutim, ona se vratila nakon nekoliko dana, tvrdeći da s rukom nešto nije u redu.

Printscreen Youtube
 

Lekari su utvrdili da je ruku stavljala u hladnjak kako bi operacija delovala kao da je neuspešna, a policija sumnja da je Juliju na ovo nagovorio upravo dečko Sebastijen, kojem se još sudi i zbog ubistva devojke Sare Veber 2015. godine, a za šta on tvrdi da se dogodilo slučajno dok je čistio pušku.

Julijina majka ispričala je da je njena ćerka kad je počela vezu sa Sebastijenom tražila sve više novca od njih i da joj se javilo nekoliko devojaka koje je iskoristio za svoje prevare i krađe. Međutim, Julija je na suđenju sve negirala i štitila sebe, kao i dečka, naglašavajući da se radi o nesreći i da Sebastijen nije manipulisao njom.

- Sa 20 godina sam ostala bez ruke, moja mladost je uništena i potpuno je nepojmljivo da iko uopšte pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cela porodica bila umešana. Negiram sve optužbe da se radi o krivičnom delu i prevari. Radi se o nesreći, o spletu nesrećnih okolnosti - govorila je tada Julija braneći se pred sudom i naglašavajući da tvrdnje tužilaca da je sve planirano godinu dana unapred nisu tačne i da za to nema dokaza. Ruku je na svakom ročištu skrivala u džepu ili pod maramom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike