Peskov odgovorio na optužbe Moravjeckog: To je apsolutno neodgovorno i neprihvatljivo

10.11.2021

11:47

0

Izbeglice iz Azije i sa Bliskog istoka sukobile su se sa poljskim graničnim stražarima ove nedelje dok su pokušavali da pređu granicu iz Belorusije i potiskivane su nazad

Peskov odgovorio na optužbe Moravjeckog: To je apsolutno neodgovorno i neprihvatljivo
Dmitrij Peskov - Copyright Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP

Zvanični Kremlj smatra neprihvatljivim izjavu premijera Poljske o "odgovornosti" Rusije za situaciju sa migrantima na granici Poljske i Belorusije, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki prethodno je izjavio da smatra da je Rusija "umešana" u migracionu krizu na poljsko-beloruskoj granici, prenosi RIA.

- Smatramo apsolutno neodgovornim i neprihvatljivim reči poljskog premijera da je Rusija odgovorna za ovu situaciju. Ovo je apsolutno neodgovorna i neprihvatljiva izjava - rekao je Peskov novinarima.

Agencija Rojters prenosi da je zvanični Kremlj danas okrivio Evropsku uniju za migrantsku krizu na granici između Belorusije i Poljske, navodeći da EU ne uspeva da održi sopstvene humanitarne vrednosti i pokušava da "zadavi" Belorusiju planovima da zatvori deo granice.

Izbeglice iz Azije i sa Bliskog istoka sukobile su se sa poljskim graničnim stražarima ove nedelje dok su pokušavali da pređu granicu iz Belorusije i potiskivane su nazad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike