Ministar u vodi do kolena ukazao kako klimatske promene utiču na njegovu zemlju (FOTO)

08.11.2021

09:26

0

Ostrvska država Tuvalu u velikoj opasnosti

Ministar u vodi do kolena ukazao kako klimatske promene utiču na njegovu zemlju (FOTO)
Ministry of Justice, Communication and Foreign Affairs, Tuvalu Government

Ministar spoljnih poslova Tuvalua, u video poruci za klimatsku konferenciju Ujedinjenih nacija u Glazgovu COP26, govorio je stojeći do kolena u morskoj vodi kako bi pokazao da je njegova pacifička ostrvska država na prvoj liniji ugroženih klimatskim promenama.

Slike Sajmona Kofea kako stoji u odelu i sa kravatom na govornici postavljenoj u moru, sa podvrnutim nogavicama, uveliko su deljene na društvenim mrežama, skrećući pažnju na borbu Tuvalua protiv porasta nivoa mora.

 

 

On je u svojoj poruci ukazao na realne životne situacije sa kojima se “suočava Tuvalu zbog uticaja klimatskih promena i porasta nivoa mora” i naglasio je “hrabru akciju koju Tuvalu preduzima da bi se pozabavio veoma hitnim pitanjima mobilnosti ljudi u uslovima klimatskih promena”.

Ovaj video bi trebalo da bude prikazan sutra na samitu o klimi i dolazi u trenutku kada regionalni lideri traže agresivniju akciju kako bi se ograničio uticaj klimatskih promena.

 

 

Mnogi veliki zagađivači obećali su da će intenzivirati smanjenje emisije ugljenika u narednim decenijama, a neki imaju za cilj nultu neto emisiju ugljenika do 2050. godine.

 

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug