Oni će da spasu svet od klimatskih promena: Liderima bitniji san od priča o globalnom zagrevanju

06.11.2021

10:56

0

Autor: Milan Ivanić

Mnogi od svetskih lidera imaju mnogo važnijeg posla od bavljena klimatskim promenama – da spavaju

Oni će da spasu svet od klimatskih promena: Liderima bitniji san od priča o globalnom zagrevanju
glaz - Copyright Printscreen

Na Samitu UN o klimatskim promenama, koji se održava se u Glazgovu, vode se intenzivni diplomatski pregovori predstavnika 200 zemalja o tome kako da se izbore sa zajedničkim izazovom globalnog zagrevanja. Lideri iz celog sveta okupili su se u najvećem gradu Škotske da objasne kako se bore za smanjenje emisije štetnih gasova koji stvaraju efekat staklene bašte i predlože kako da se smanje posledice klimatskih promena.

Međutim, ako je suditi prema fotografijama i video snimcima koji dolaze iz Glazgova, mnogi od svetskih lidera imaju mnogo važnijeg posla od bavljena klimatskim promenama – da spavaju.

Printscreen
 

Tako smo na, sada već viralnom, video snimku mogli da vidimo kako je američki predsednik Džozef Bajden zadremao tokom početnih govora na otvaranju tog skupa.

Bajden je snimljen kako prekrštenih ruku sedi i postepeno tone u san dok se bori da drži otvorene oči. Da se potpuno ne prepusti snovima, pobrinuo se pomoćnik koji je probudio američkog predsednika.

 

 

Čarima sna prepustio se i premijer Velike Britanije Boris Džonson, koji je fotografisan u trenutku kada je zaspao tokom jedne o konferencija. Na društvenim mrežama se ubrzo povela i polemika da li je Džonson pijan, umoran ili mu je razgovor o klimatskoj krizi bio dosadan.

Profimedia
 

Licemerje svetskih lidera, koji u poslednje vreme sve više govore o klimatskim promenama i važnosti zaštite životne sredine, posebno je mogla da se vidi prilikom Bajdenove posete Vatikanu, koja je održana pre njegovog dolaska na samit u Glazgovu. Američkog predsednika je tada pratilo čak 85 automobila.

 

 

Mnogi Bajdenovi kritičari su požurili da istaknu kako ovaj karavan sigurno neće pozitivno uticati na klimu.

- Ali zapamtite, VI treba da prestanete da vozite VAŠA kola. Vi treba da prestanete da letite u inostranstvo. Vi morate da prestanete da jedete meso. Vi morate da unizite vaše živote da bi ste spasli planetu - naveo je britanski politički analitičar Daren Grajms.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike