Saudijska Arabija sprečila napad dronom na aerodrom: Letelica bila puna eksploziva

06.11.2021

16:16

0

Ovo nije prvi put da je ovaj aerodrom bio meta

Saudijska Arabija sprečila napad dronom na aerodrom: Letelica bila puna eksploziva
Dron - Copyright Pixabay

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom navodno je uništila bespilotnu letelicu punu eksploziva čiji je cilj bio aerodrom u gradu Abha, saopštila je danas državna Saudijska novinska agencija (SNA). Međunarodni aerodrom Abha nalazi se u glavnom gradu provincije Asir u Saudijskoj Arabiji.

- Saudijska protivvazdušna odbrana presrela je i uništila bespilotnu miniranu letelicu koja je lansirana ka međunarodnom aerodromu Abha - piše u tvitu agencije.

- Mi se bavimo izvorima pretnji kako bismo zaštitili civile od neprijateljskih napada - navodi se u saopštenju Arapske koalicije na Tviteru.

Ovo nije prvi put da je ovaj aerodrom bio meta. Koalicione snage su početkom oktobra presrele bespilotnu letelicu napunjenu eksplozivom koja je bila usmerena na isti aerodrom, dok je u avgustu najmanje osam ljudi povređeno tokom napada Huta na aerodrom Abha.

Nakon što je počeo građanski rat u Jemenu 2014. godine, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenisala je da se bori na strani jemenske vlade. Od tada sprovodi vazdušne, kopnene i morske operacije protiv pobunjenika poznatih pod imenom Huti.

Oni drugi često prilikom napada koriste bespilotne letelice napunjene eksplozivom i najčešće ciljaju pogranične oblasti, preneo je Sputnik International.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike