Zastrašujući detalji o životu otmičara male Klio (4): Bio je opsednut lutkama, devojčicu je primetio još na Fejsbuku (FOTO)

05.11.2021

10:02

0

Četvorgodišnja Klio je nestala 16. oktobra između pola dva i šest ujutru tokom kampovanja, iz šatora u kom je bila sa porodicom, nedaleko od rodnog Karnarvona

Zastrašujući detalji o životu otmičara male Klio (4): Bio je opsednut lutkama, devojčicu je primetio još na Fejsbuku (FOTO)
Tan2021-11-4_55916190_0 - Copyright Tanjug/Richard Wainwright/AAP Image via AP

Čovek koji je optužen za otmicu Klio Smit (4), Terens Darel Keli (36), koji ju je uzeo dok je bila u kampu u Australiji i držao je u zatočeništvu u svojoj kući 18 dana, bio je opsednut Brac lutkama. Jedna od soba u njegovoj kući bila je puna igračaka, pretežno lutaka, navedno je u optužnici.

Keli se prvi put na sudu pojavio juče kako bi saslušao optužbe, a kako prenose strani mediji, u jednom trenutku se okrenuo prema prisutnim novinarima i počeo da viče: "Dolazim po vas".

Dok je slušao optužbe nekoliko puta je prekidao sudiju, a na kraju se nije izjasnio da li je kriv, ali nije podneo ni zahtev za kauciju.

Keli je, dok su mu čitane optužbe, uglavnom klimao glavom, potvrđujući da ih razume, ali mu je trebalo vremena da potvrdi svoje ime.

Neskrivena ljubav prema lutkama

Pažnju javnosti privukao je i njegov neobični profil na Fejsbuku, koji je mnoge zgrozio. Keli je koristio nalog pod imenom "Brac De Luka", ne krijući da je opsednut Brac lutkama.

Terens Darel Keli; Privatna arhiva
 

Na tom profilu u galeriji se mogu videti i fotografije iz njegove kuće, gde je jedna suba puna igračaka za devojčice, kao i njegove slike na kojima lutke nosi sa sobom po gradu.

- Volim svoje lutke. Volim da ih vodim okolo i da im pravim frizure i pravim selfije sa njima u javnosti - napisao je on u opisima fotografija.

Keli je preko nekoliko povezanih profila tvrdio da je otac nekoliko dece, govoreći da ima najmanje jednu ćerku, iako su njegove komšije govorile da nema dece.

Preko jednog od naloga pretio je Eli Smit, majku male Klio, koja je ovaj profil koristila i dok je tražila ćerku, moleći na njemu za pomoć.

Policija nije davala mnogo detalja o njemu, ali je potvrdila da se Klio tokom boravka u njegovoj kući igrala igračkama sa fotografija.

18 dana agonije

Četvorgodišnja Klio je nestala 16. oktobra između pola dva i šest ujutru tokom kampovanja, iz šatora u kom je bila sa porodicom, nedaleko od rodnog Karnarvona. Klio je te noći spavala na dušeku na naduvavanje pored mlađe sestre.

Privatna arhiva
 

Njihova majka Eli ujutru je na dušeku zatekla samo mlađu ćerku i odmah je uočila da su vrata šatora bila otvorena.

Potraga za Klio je počela istog jutra. U njoj je učestvovalo više od 100 policajaca iz Perta, a angažovani su si izviđački avioni koji su nadletali retko naseljena mesta.

Australijske vlasti ponudile su milion australijskih dolara kao nagradu za informaciju o tome gde se Klio nalazi. 

Devojčica je konačno pronađena juče, 18 dana od nestanka, u njegovoj kući, u kojoj Keli nije bio u tom trenutku. Tek tada komšije su se prisetile da im je bilo čudno što je kupovao pelene, istakavši da osim toga nisu primetili ništa neobično.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike