Predsednički kandidat Čilea zaražen koronom: Gabriel Borić u izolaciji tri nedelje pred izbore

04.11.2021

08:43

0

On se nalazi odmah iza krajnje desnog kandidata Hozea Antonija Kasta u izbornim anketama

Predsednički kandidat Čilea zaražen koronom: Gabriel Borić u izolaciji tri nedelje pred izbore
Tan2021-11-1_1933031_0 - Copyright Tanjug/AP photo

Kandidat za predsednika u Čileu Gabriel Borić, lider levice i jedan od najbolje rangiranih u predizbornim anketama, saopštio je da je pozitivan na kovid 19 i da će otiću u samoizolaciju, manje od tri nedelje pre zakazanih izbora.

Tridesetpetogodišnji Borić kandidat je nove stranke Podržimo dostojanstvo (AD), koja je u januaru osnovana ujedinjenjem više levičarskih partija, a u objavi na Tviteru naveo je da je upravo dobio pozitivan test i pozvao je svoje kontakte da prate protokole pandemije, prenosi Rojters.

Borić, koga je osim AD podržala i široka levičarska koalicija "Frente Amplio", koja uključuje i Komunističku partiju, otišao je u preventivnu izolaciju ranije ove nedelje, kada je objavio da ima groznicu, što je izazov za njegov tim uoči glasanja 21. novembra.

Borić se nalazi odmah iza krajnje desnog kandidata Hozea Antonija Kasta u izbornim anketama, a mnoga istraživanja pokazuju da bi levičar verovatno pobedio u drugom krugu u decembru.

Gabirel Borić je čileanski političar hrvatskog porekla. Rođen je u Punta Arenasu 1986. godine kao sin Luisa Borića, hemijskog inženjera iz Hrvatske, i Marije Font, koja je katalonsko-španskog porekla. Već 2013. uspeo je da uđe u parlament, a od marta 2014. do predsedničke kandidature bio je član Predstavničkog doma Čilea.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike