Tramp ponovo potkačio Bajdena: Vakcine ne bi bile obavezne da sam ja predsednik

18.10.2021

19:27

0

Kritikovao je najavu da će svi koji ne prime cepivo dovesti u pitanje svoj posao

Tramp ponovo potkačio Bajdena: Vakcine ne bi bile obavezne da sam ja predsednik
AP21269060295711 - Copyright AP photo

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da, da je on još na funkciji, ne bi propisao da vakcine protiv koronavirusa budu obavezne, već bi ih, umesto toga, „prodao“ ljudima, u smislu da se vakcinacija temelji na dobrovoljnoj bazi.

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je prošlog meseca da će većina zaposlenih u državnim ustanovama morati da se vakciniše ili da se suoči s gubitkom posla, ali i da kompanije sa 100 ili više zaposlenih moraju da zahtevaju od radnika da se vakcinišu ili da se redovno testiraju.

- Ne bih nikome rekao "moraš". Gledajte, veoma sam ponosan na ono što smo uradili sa vakcinama - rekao je Tramp voditelju Biliju O’Rajliju u intervjuu.

Tramp je u intervjuu istakao da su za manje od devet meseci, za vreme njegove administracije, u Americi proizvedene tri vakcine i da one zaista dobro rade.

Tramp je dodao da bi on uveravao ljude da se vakcinišu, a ne bi ih prisiljavao.

AP Photo/Evan Vucci
 

- Uverio bih ljude da prihvate da se vakcinišu. Ne bih ih prisiljavao... Dok sam bio predsednik, nije bilo govora o obaveznoj vakcinaciji. Svi su želeli vakcinu. Sada mnogi ljudi to ne žele - istakao je Tramp.

Trampova administracija predvodila je razvoj vakcina protiv koronavirusa, vladinom operacijom Varp Spid, koja je potrošila milijarde u razvoj i kupovinu vakcina, navodi "Njujork post".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: V. T.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike