Serijski ubica dece pobegao iz zatvora: Počinio gnusne zločine, zvali ga vampir (VIDEO)

14.10.2021

14:07

0

Autor: 24sedam

Uhapšena tri policajca

Serijski ubica dece pobegao iz zatvora: Počinio gnusne zločine, zvali ga vampir (VIDEO)
Masten Vandžala - Copyright Youtube/Kenya CitizenTV

Masten Vandžala, koji je priznao da je ubio najmanje 14 dečaka u Keniji, pobegao je iz zatvora. 

Pokrenuta je velika potraga, a zbog njegovog bekstva uhapšena su tri policajca.

Vandžala, koji je priznao ubistva dece, trebalo je da se pojavi pred sudom, ali je nestao iz pritvorske ćelije u Najrobijui.

Youtube/NTV Kenya
 

Priveden je tokom istrage serije ubistava dece u Najrobiju i na istoku i zapadu Kenije, koji su šokirali tu zemlju. Priznao je da je, predstavljajući se kao fudbalski trener, mamio dečake, a potom ih drogirao i ubijao, a u nekim slučajevima čak pio njihovu krv zbog čega je u medijima nazivan vampirom.

Tri policajca koja su bila na dužnosti u policijskoj stanici Džogo roud, gde se Vandžala nalazio u pritvoru, uhapšena su, a među njima je i pomoćnik komandira te stanice.

 

 

Vandžala je uhapšen u julu, kada je pokušao da iznudi novac od roditelja jednog od nestalih dečaka. Tada je priznao da je tokom četiri godine kidnapovao i ubio 12 od 14 dece koja mu se stavljaju na teret. Do sada je nađeno pet tela dečaka.

Okolnosti njegovog bekstva iz zatvora još su nejasne, a neki lokalni mediji navode kako je nestao tokom večere, kada je poslednji put viđen. Tada je došlo do nestanka struje, a Vandžale nije bilo na jutarnjem prebrojavanju pritvorenika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike