Putin kritikovao američku novinarku: Lepa žena, ali ja kažem jedno, ona drugo! Kao da me nije čula (VIDEO)

14.10.2021

13:20

0

Autor: 24sedam

Ruski lider na međunarodnom energetskom forumu u Moskvi

Putin kritikovao američku novinarku: Lepa žena, ali ja kažem jedno, ona drugo! Kao da me nije čula (VIDEO)
putin-forum - Copyright Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je kritikovao novinarku CNBC-ja, Hedli Gembl, tokom intervjua na "Ruskoj nedelji energetike" u Moskvi.

- Prelepa žena, ja joj kažem jednu stvar. Ona konstantno govori suprotno kao da nije čula šta sam rekao. Pa, ponoviću vam još jednom - rekao je Putin u jednom trenutku.

Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP
 

Novinarka Gembl je ponavljala tezu da Rusija uskraćuje gas Evropi, a onda je poručila Putinu da ga je čula, ali je tvrdila da Rusiji treba dugo da odgovori na pitanje snabdevanja gasom.

- Slušajte, upravo ste rekli da ne snabdevamo Evropu gasom kroz gasovod. Mi povećavamo zalihe Evropi. Rusija je povećala zalihe za 15 odsto. Povećavamo, ne smanjujemo zalihe - rekao je.

On je na međunarodnom energetskom forumu u Moskvi rekao da je Rusija spremna da poveća snabdevanje prirodnim gasom kako bi pomogla smanjenju napetosti na evropskom energetskom tržištu, insistirajući da njegova zemlja želi da cene ostanu stabilne.

Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP
 

On je ljutito odbacio navode nekih evropskih stručnjaka i političara da Rusija obustavlja isporuke gasa i izaziva skok cena energenata i nazvao ih "politički motivisanim glasinama".

On je napomenuo da su, iako je Rusija povećala isporuke, SAD smanjile isporuke tečnog prirodnog gasa u Evropu zbog velike potražnje u Aziji.

- Tvrdnje da Rusija koristi energiju kao političko oružje su čiste besmislice i zablude. Povećavamo zalihe onoliko koliko to traže naši partneri - rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike