Nije mu jasno razmišljanje bahatih milijardera: Princ Vilijam kritikovao putovanja u svemir

14.10.2021

10:57

0

Vojvoda od Kembridža već godinama poziva na ozbiljnu akciju usmerenu ka očuvanju naše planete

Nije mu jasno razmišljanje bahatih milijardera: Princ Vilijam kritikovao putovanja u svemir
AP21286515686288 - Copyright AP photo

Inovatori bi trebalo da se usredsrede na spasavanje Zemlje, a ne na potragu za novom planetom koju bismo mogli da naselimo, rekao je princ Vilijam, kritikujući svemirski turizam, ove nedelje.

- Potrebno nam je da se neki od najvećih umova na svetu fokusiraju na to da pokušaju da poprave planetu, a ne da traže novo mesto za život. To je od suštinske važnosti, a ne odustajanje i odlazak u svemir sa ciljem da se nađu rešenja za budućnost - rekao je vojvoda od Kembridža u intervjuu za BBC koji će se emitovati danas.

Osim toga, on je istakao i da je zabrinut zbog toga koliko svemirski letovi utiču na emisije ugljen-dioksida.

Princ Vilijam je o tome pričao nakon što je glumac "Zvezdanih staza" Vilijam Šatner postao najstarija osoba koja je bila u svemiru, provozavši se raketom kompanije "Blu oridžin" Džefa Bezosa.

Bezos, Ričard Brenson i Ilon Mask u poslednje vreme se utrkuju u tome ko će uraditi više za svemirski turizam, dok Mask često govori da je veoma važno da čovečanstvo bude "međuplanetarno", posebno ako Zemlja bude postala nenastanjiva.

Princ Vilijam; Profimedia
 

Princ Vilijam već neko vreme ističe važnost očuvanja naše planete, a u nedelju će dodeliti nagradu od milion dolara inovatorima koji rade na iznalaženju načina za ublažavanje klimatskih promena.

Vilijamov otac, princ Čarls, dugo je isticao da se klimatske promene ne mogu zanemariti, dok je vojvoda od Kembridža rekao da bi bilo "katastrofalno" kad bi njegov sin princ Džordž (8) vodio isti razgovor o klimatskim promenama "za nekih 30 godina, pričajući iste stvari, jer do tada će već biti kasno".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike