Pokrenuta istraga o padu aviona: Sumnjiva smrt svedoka protiv Netanijahua

14.09.2021

14:13

0

Autor: A.S.

Bivši visoki zvaničnik izraelskog ministarstva komunikacija i njegova supruga poginuli su u avionskoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć na grčkom ostrvu

Pokrenuta istraga o padu aviona: Sumnjiva smrt svedoka protiv Netanijahua
Benjamin Netanijahu/Profimedia

Grčke vlasti otvorile su danas istragu o padu privatnog aviona iz Izraela u kojem je poginuo svedok optužbe na suđenju za korupciju bivšem izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu.

Haim Geron, bivši visoki zvaničnik izraelskog ministarstva komunikacija i njegova supruga Ester poginuli su u avionskoj nesreći koja se dogodila kasno sinoć na ostrvu Samos, preneo je AP.

Pročitajte još:

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova identifikovalo je žrtve, obe starosti 69 godina i potvrdilo da su konzularni službenici i ministarstvo radili sa porodicom na vraćanju tela u Izrael.

Geron je bio jedan od više od 300 svedoka koje su tužioci pozvali na suđenje Netanijahuu po optužbama za korupciju i prihvatanje skupih poklona od bogatih saradnika, što on negira.

Grčki Odbor za istrage vazduhoplovnih nesreća istražuje uzroke pada aviona, saopštili su zvaničnici u utorak.

Jednomotorni avion Cesna 182 poleteo je iz Haife u Izraelu i srušio se u blizini aerodroma na Samosu.

Grčka obalska straža je uz pomoć ronilaca pronašla tela poginulih Izraelaca nekoliko sati posle nesreće.

Pročitajte još:

Benjamin Netanijahu, sada lider opozicije u izraelskom parlamentu, negirao je sve optužbe i ismevao dužinu liste svedoka koje je pozvalo tužilaštvo.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug