Nemačka uvodi stroge mere od januara do marta?

26.11.2020

15:05 >> 15:06

0

Autor: A. B.

Angela Merkel je pred poslanicima u parlamentu branila odluke koje su donesene zajedno sa pokrajinskim premijerima

Nemačka uvodi stroge mere od januara do marta?
Copyright Tanjug/ AP/ Kay Nietfeld/dpa

Nove mere za suzbijanje pandemije koje su uvedene u Nemačkoj biće na snazi najmanje do početka januara, očekuje Angela Merkel. Šef njenog kabineta prethodno je izjavio: „Pred nama su teški zimski meseci, sve do marta“.

– Bez ikakve sumnje predstoje nam teški meseci“, rekla je nemačka kancelarka u četvrtak u Bundestagu. U ovom trenutku nije moguće popuštanje mera – „to bi bilo neodgovorno“.

Angela Merkel je naglasila da su ograničenja koja su na snazi od 2. novembra, a sada su produžena do 20. decembra, sprečila najgore – preopterećenje zdravstvenog sistema. „To je početni uspeh, ali još uvek nije održivi uspeh“, rekla je nemačka kacelarka. Još uvek nije postignut „hitno potreban preokret“.

Cilj bi i dalje morao da bude postizanje da broj zaraženih na 100.000 stanovnika za sedam dana bude ispod 50. A od toga smo poprilično daleko, rekla je Angela Merkel.

Preporuka Svetske zdravstvene organizacije svim ljudima
Oksfordska vakcina dovedena u pitanje! Priznali grešku prilikom testiranja

“Mere bi morale da se sprovedu”

Kancelarka je pred poslanicima u parlamentu branila odluke koje su donesene zajedno sa pokrajinskim premijerima. Te mere bi „morale da se sprovedu“, rekla je Merkel. Pre svega bi trebalo da se usvoje dodatna ograničenja, prvenstveno u više od 60 okruga i gradova sa sedmodnevnom incidencom od 200 infekcija na 100.000 stanovnika.

Institut Robert Koh je ovog četvrtka saopštio da je zabeležio 22.268 novih infekcija, dakle slično kao i pre nedelju dana – kao i 389 novih smrtnih slučajeva. Sedmodnevna incidenca je u sredu bila 139,6.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: DW

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike