Skandal šokirao zemlju: Voditelj tražio od silovatelja da demonstrira delo koje je počinio (VIDEO)

02.09.2021

09:35 >> 11:28

0

Regulatorno telo odmah je reagovalo i suspendovalo ga

Skandal šokirao zemlju: Voditelj tražio od silovatelja da demonstrira delo koje je počinio (VIDEO)
Copyright Pixabay

Televizijski voditelj iz Obale Slonovače Iv de Mbela suspendovan je nakon što je od osuđenog silovatelja u emisiji tražio da demonstrira svoje krivično delo.

U emisiji koja je emitovana u ponedeljak on je zatražio od gosta da na lutki pokaže kako je silovao ženu.

Pročitajte još

U jednom trenutku pitao ga je i kako bira žrtve, da li više preferira “mršave” ili “punačke” i “da li su žrtve uživale”.

Korisnici društvenih mreža u Obali Slonovače, zapadnoj i centralnoj Africi odmah su reagovali kritikama, pa je i nezavisno telo za komunikacije u ovoj zemlji odlučilo da suspenduje voditelja na 12 meseci. Osim toga, moraće da plati kaznu od 3.600 dolara.

Oni su istakli da je u emisiji korišćen nepristojan rečnik, da je odobravano silovanje i da je dostojanstvo žena napadnuto.

Televizija za koju je voditelj radio izvinila se zbog emitovanja takvog programa i otkazala poslednju epizodu emisije koja je trebalo da se prikaže u petak.

De Mbela se posle svega oglasio na Fejsbuku, gde je u video-poruci uputio izvinjenje što je “šokirao ljude dok je pokušavao da podigne svest o problemu”.

Pročitajte još

– Pogrešio sam. Izvinjavam se i zbog svega što je rečeno i urađeno u tom segmentu programa. Molim sve žrtve silovanja za oproštaj – rekao je voditelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike