Jezive scene obilaze svet: Mrtvačnice pune, dopremaju se hladnjače za preminule od korone

08.01.2021

11:25 >> 18:14

0

Autor: A. B.

Mrtvačnice i kompanije za posmrtnu pripomoć odbijaju ožalošćene porodice jer su iscrpili kapacitete za prihvat umrlih

Jezive scene obilaze svet: Mrtvačnice pune, dopremaju se hladnjače za preminule od korone
Copyright Tanjug/Alessandro Pone/LaPresse via AP

Američka savezna država Kalifornija je danas distribuirala 166 hladnjača za privremene mrtvačnice kako bi izašla na kraj s nedostatkom kapaciteta u preopterećenim bolnicama zbog velikog broja preminulih od posledica kovid-19.

Kalifornija pokušava da se oporavi od pandemije korona virusa, ali je samo prošle nedelje od kovid-19 preminulo 2.500 ljudi, više nego u bilo kojoj drugoj saveznoj državi, pa su mrtvačnice pune.

Mrtvačnice i kompanije za posmrtnu pripomoć odbijaju ožalošćene porodice jer su iscrpili kapacitete za prihvat umrlih, prenosi Los Anđeles tajms.

Bolnice u Los Anđelesu su toliko preopterećene da je Hitna pomoć dobila instrukciju da ne prevozi pacijente koji imaju jako male šanse za preživljavanje.

Pročitajte još:

Rast broja zaraženih uočen je još pre Dana zahvalnosti nakon kojeg se širenje virusa zbog porodičnih okupljanja samo dodatno ubrzalo, a sada se Kalifornija, nakon proslava Božića i Nove godine, sprema na novi dramatični porast broja zaraženih.

Veliki broj kamionskih prikolica s rashladnim uređajem i hladnjača, kako navodi Index, morao je da se modifikuje kako bi se u njima odložio što veći broj tela.

Kako ta vozila nisu predviđena da posluže kao mrtvačnice, u njima su nadograđene police kako bi im se kapacitet barem udvostručio.

Direktor službe za vanredna stanja Mark Ðilarduči poručio je da “plan upravljanja masovnom smrtnošću” između ostalog podrazumeva i da ce se s telima postupa s “poštovanjem i dostojanstveno”.

Pripadnici Nacionalne garde ove nedelje su kao pomoć poslati u Kancelariju pogrebnika u Los Anđelesu, gde od virusa svakih 15 minuta umre jedna osoba.

U većem delu Kalifornije, uključujući i Los Anđeles, na snazi su mere zaključavanja, a ljudima je naređeno da ne napuštaju svoje domove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike