Prvi put u istoriji: Javno objavljeni dokumenti CIA, možete pročitati sve o vanzemaljskim letelicama! (FOTO)

13.01.2021

11:23

0

Na sajtu The Black Vault se može pronaći više od 2,2 miliona stranica o neidentifikovanim letećim objektima

Prvi put u istoriji: Javno objavljeni dokumenti CIA, možete pročitati sve o vanzemaljskim letelicama! (FOTO)
Copyright Profimedia

Nekoliko hiljada dokumenata Centralne obaveštajne agencije CIA o neidentifikovanim letećim objektima objavljeni su i mogu se preuzeti. Agencija tvrdi da mnoštvo dokumenata sadrži sve informacije o ovom neobjašnjivom fenomenu. Dokumenti su objavljeni na sajtu “The Black Vault”, koja je u vlasništvu aktiviste Džona Grinvalda.

Arhiva koja je dostupna za preuzimanje rezultat je Grivladovog istraživanja. On je za nekoliko godina podneo više od 10.000 zahteva za pristup informacijama, da bi potom skenirao na hiljade strana, a na njegovom sajtu može se pronaći više od 2,2 miliona stranica o neidentifikovanim letećim objektima.

 

Pročitajte još:

 

Neki od izveštaja datiraju decenijama unazad, a CIA tvrdi da dokumenti predstavljaju sve ono što postoji u njihovoj evidenciji u vezi sa neidentifikovanim vazdušnim pojavama, što američka vlada naziva NLO. Međutim, na sajtu “The Black Vault” saopšteno je da ipak ne postoji način da se potvrde ovi navodi iz CIA.

Aktivista Grinvald rekao je da je CIA stvorila CD-ROM koji sadrži prethodno objavljene zapise, kao i one do kojih “The Black Vault” pokušava da dođe. Da bi osigurao što potpuniju evidenciju dokumenata, “The Black Vault” je kupio ovaj CD-ROM prošle godine.

U dokumentima se nalazi mnogo fascinantnih datoteka o neobjašnjivim kontaktima, uključujući zadivljujuću priču o misterioznoj “čudesnoj eksploziji” u malom ruskom gradu.

Još jedan intrigantan dosije koji je izašao na videlo odnosi se na pomoćnika zamenika direktora CIA-e za nauku i tehnologiju koji je “pokazao interesovanje” za nepoznat predmet “koji je odnet u njegovu kancelariju“.

– Odlučio je da će to lično razmotriti, a nakon toga dao je savete za izučavanje tog predmeta. Taj savet je poverljiv – objavljeno je na Tviter nalogu “Black Vault”.

Grinvald je rekao da CIA nije bila od pomoći u njegovoj težnji da dokumente učini dostupnim javnosti.

CIA je neverovatno otežala upotrebu evidencije tih dokumenata – objasnio je on i dodao:

– Oni nude format koji je veoma zastareo i daju uglavnom neupotrebljive podatke. Prema mom mišljenju, ovaj zastareli format veoma otežava ljudima da pogledaju dokumente.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike