Sa ciljem upala u Kapitol: Žena koja je ukrala laptop Nensi Pelosi planirala da ga proda Rusiji?

18.01.2021

11:45 >> 15:45

0

FBI je objavio nove detalje slučaja koji je zaintrigirao čak i teoretičare zavere

Sa ciljem upala u Kapitol: Žena koja je ukrala laptop Nensi Pelosi planirala da ga proda Rusiji?
Copyright Profimedia

Federalni istražni biro ispituje da li je žena iz Pensilvanije koja je prošle nedelje tokom upada u Kapitol ukrala laptop od predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi planirala da ga proda Rusiji.

U novoj pisanoj izjavi, koja je deo slučaja Rajli Džun Vilijams, navodi se da je u danima nemira FBI dobio poziv od muškarca koji tvrdi da je nekada bio u vezi sa njom. On tvrdi da je video Vilijamsovu u Kapitolu i da je video snimak u kom ona krade ili laptop ili hard-disk iz kancelarije Pelosijeve.

– Svedok je izjavio da je Vilijamsova planirala da ukradeno pošalje prijatelju u Rusiju, koji je nakon toga nameravao da to proda SVR, ruskoj obaveštajnoj službi. Prema ovom svedoku, transfer kompjuterskog uređaja u Rusiju nije uspeo iz nepoznatih razloga, a Vilijamsova ga ili još drži kod sebe ili ga je uništila – piše u izjavi.

Specijalni agent Džonatan Land u izjavi otkriva da je pregledao snimak u kom se vidi žena, za koju se veruje da je Vilijamsova, koja usmerava demonstrante da se popnu na sprat zgrade, nakon čega je viđena na stepeništu u blizini kancelarije koja pripada Pelosijevoj.

Pročitajte još

Land je saopštio da mu je iz lokalne policijske stanice u Harisburku rečeno da je majka Vilijamsove izjavila da je njena ćerka spakovala svoje stvari i otišla od kuće, rekavši joj da je neće biti nekoliko nedelja, ali ne otkrivajući joj gde ide.

Prošle nedelje pisalo se da je ukraden laptop koji pripada pomoćniku Pelosijeve, kao i nekoliko stvari iz drugih kancelarija. Pomoćnik tvrdi da je laptop “korišćen samo za prezentacije” i da je ukraden iz konferencijske sale. Nije jasno da li je to isti onaj laptop koji se pominje u izjavi FBI.

Nakon krađe laptopa počelo je da se razvija nekoliko teorija zavere, a jedna od njih je da su laptop uzele specijalne snage SAD jer je sadržao informacije o krađi na izborima.

Iz kancelarije Pelosijeve nisu se oglašavali ovim povodom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike