Mask pobesneo nakon odlaganja novog lansiranja: Nije poštedeo ni vlasti, ni sve nadležne

29.01.2021

10:20 >> 10:21

0

Autor: A. Bulatović

Najbogatiji čovek sveta reagovao je na društvenim mrežama

Mask pobesneo nakon odlaganja novog lansiranja: Nije poštedeo ni vlasti, ni sve nadležne
Copyright Profimedia

Bes milijardera na Twitter-u usledio je nakon što je američka Savezna vazduhoplovna uprava odložila lansiranje rakete za 24 sata

Ilon Mask objavio je ljutitu poruku na “Twitter-u”, rekavši američkim saveznim vazduhoplovnim vlastima da “čovečanstvo nikada neće doći na Mars”, jer nije odobrilo probni let SpaceX-ovog svemirskog broda kada je on želeo.

Letelica je bila na lansirnoj rampi i pripremljena za let u četvrtak, potpuno napunjena gorivom, ali zeleno svetlo za paljenje nikada nije došlo.

Profimedia

Massk je oštro kritikovao “fundamentalno slomljenu regulatornu strukturu” koja je pomerila lansiranje u četvrtak do petka, bez objašnjenja.

Uloga Savezne vazduhoplovne vlasti u svemirskim lansiranjima je da zabrani komercijalni vazdušni saobraćaj unutar zone lansiranja i da pruži sve jasno uoči paljenja.

Pišući na Twitter-u, milijarder je rekao da su pravila FAA (Savezne vazduhoplovne vlasti) skrojena “za pregršt lansiranih proizvoda iz nekoliko vladinih objekata godišnje. Prema tim pravilima, čovečanstvo nikada neće stići na Mars”.

Pročitajte još:

Mask je “Starship” i njegovu raketu-nosač “Super Heavy” predstavio 2019. Par je dizajniran da nosi posadu i teret “do Meseca, Marsa ili bilo gde drugde u Sunčevom sistemu” i sleće na Zemlju okomito umesto vodoravno, rekao je Mask.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike