Oluja kakvu Amerika ne pamti u poslednjih 150 godina: Očekuje se da će u Njujorku po satu padati i do dva centimetra snega (FOTO)

01.02.2021

17:45 >> 18:20

0

Autor: J.B.O.

Oglasio se i guverner Njujorka, pozvao građane da ostanu kod kuće

Oluja kakvu Amerika ne pamti u poslednjih 150 godina: Očekuje se da će u Njujorku po satu padati i do dva centimetra snega (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

U Sjedinjenim Američkim Državama se večeras očekuje količina snega koja nije viđena od 1869. godine. Očekuje se da će na svakih sat vremena padati čak po dva centimetara snega! Na udaru zimske oluje Orlena posebno će biti Njujork i Filadelfija, upozorili su meteorolozi.

Guverner Njujorka Endru Kuomo rekao je Njujorčanima da ozbiljno shvate upozorenja i da naredna dva dana provedu kod kuće.

Tanjug/AP Photo/John Minchillo

– Grtalice neće moći da očiste ovoliku količinu snega, budući da će padati i do dva centimetara na sat. Ako planirate da idete negde, učinite to do podneva – kazao je Kuomo.

Guverner Njujorka je dodao da su glavne saobraćajnice zatvorene.

– Ne bi trebalo da izlazite i da budete na putevima bez nužne potrebe – napomenuo je Kuomo.

Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Prestonica Vašington je već “zavijena u belo”, javili su danas američki mediji.

Nacionalna Meteorološka služba objavila je upozorenja na oluju od država Virdžinije do Mejna, gde živi više desetina miliona ljudi, i najavljuju da će debljina pokrivača biti od 45 do 60 centimetara na jugu država Njujork, severoistoka Nju Džerzija i delovima na jugozapadu Konektikata.

Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Guverner Nju Džerzija Fil Marfi objavio je vanrednu situaciju pred dolazak oluje, čime je omogućeno vlastima da zatvore putne pravce, vrše evakuaciju i koriste opremu neophodnu za zaštitu javnosti. U toj državi suspendovani su svi oblici javnog prevoza.

U Filadelfiji je takođe objavljeno upozorenje na sneg, zatvorene su državne zgrade i meštanima je naređeno da vozila sklone sa puteva kako bi čistači mogli neometano da rade.

Pročitajte još:

Oluja će se tokom sedmice zadržati u regionu praćena mešavinom leda, poledice i ledenom kišom.

Iz Bele kuće je saopšteno da se američki predsednik Džo Bajden sastao sa savetnicima radi razgovora o nizu tema, “od predstojeće oluje do vakcina protiv COVID-19 i ekonomske pomoći”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike