Francuzi otkrili mračnu stranu Donalda Trampa: Zvao da pita koga da postavi u Belu kuću, vređao Merkelovu i Mejevu!?

11.02.2021

11:20 >> 11:34

0

Bivši predsednik Amerike na udaru žestokih kritika

Francuzi otkrili mračnu stranu Donalda Trampa: Zvao da pita koga da postavi u Belu kuću, vređao Merkelovu i Mejevu!?
Copyright Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Bivši predsednik SAD Donald Tramp nazvao je nemačku kancelarku Angelu Merkel i bivšu britansku premijerku Terezu Mej “gubitnicima”, prema rečima bivšeg francuskog izaslanika u Americi Žerara Oroda.

U intervjuu za BBC-jev dokumentarni film “Tramp preuzima svet”, Orod je rekao da je Tramp pitao francuskog predsednika Emanuela Makrona šta misli o Merkelovoj i Mej tokom posete Francuskoj na proslavi Dana Bastilje 2017. godine.

Pre nego što je Makron uspeo da odgovori, prema Orodu, Tramp je rekao: “Oni su gubitnici”.

– Makron nije rekao ništa – kao odgovor na primedbe, dodao je Araud.

Profimedia

To nije prvi put da je Tramp navodno Mej i ​​Merkel nazvao “gubitnicima”, a “Guardian” je citirao neimenovane bivše evropske diplomate i zvaničnike koji su rekli da su čuli da se bivši američki predsednik na taj način pozivao na dvojicu lidera.

Za dokumentarni film intervjuisan je i Fransoa Oland, koji je rekao da ga je Tramp pozvao u januaru 2017. godine, dok je još bio francuski predsednik, da zatraži savet o imenovanjima u vladi.

– Rekao je: “Gospodine predsedniče, imate puno iskustva sa Sjedinjenim Državama, pa, da li biste mi mogli dati neki savet za okupljanje mog tima u Beloj kući? – rekao je Oland o Trampu.

Pročitajte još:

– Mislio sam da se samo ponašao uljudno, bilo je prilično nečuveno. Zamislite da telefoniram Obami i kažem “Dobro poznajete Francusku, koga treba da postavim za savetnika? – istakao je bivši prvi čovek Francuske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike