Brutalno ubijen zbog fotografija nagog proroka Muhameda: Devojčica ga optužila, a sada je isplivala prava istina!

09.03.2021

14:15 >> 15:37

0

Iako se njena priča činila bezazlena, deset dana kasnije islamski terorista obezglavio je Samuela Patija

Brutalno ubijen zbog fotografija nagog proroka Muhameda: Devojčica ga optužila, a sada je isplivala prava istina!
Copyright Profimedia

Samuel Pati, profesor istorije, ubijen je u oktobru prošle godine, u predgrađu Pariza, nakon što je, kako se ispostavilo, jedna učenica izmislila priču kako je ovaj profesor tražio da svi muslimanski učenici napuste učionicu kako bi on mogao ostalima pokazati fotografiju nagog proroka Muhameda.

U nedelju su novine “Le Parisien” otkrile kako je devojčica priznala da je lažno optužila profesora. Istražnom sudiji je rekla kako je lagala i da nije bila nikada na času na kojem je Pati učenicima pokazivao kontroverzne karikature iz satiričnih novina “Šarli ebdo”.

Lagala je – jer je htela da ugodi svom ocu. Iako se njena priča činila bezazlena, deset dana kasnije islamski terorista obezglavio je Samuela Patija. Njegova porodica ostala je u šoku, a devojčica i njen otac dobili su prekršajne prijave. Dvoje tinejdžera koji su uzeli novac od ubice Abdulaha Anzorova takođe su pod istragom, piše Guardian.

Šta se dogodilo?

Naime, 6. oktobra prošle godine profesor Pati na času je učenicima postavio zadatak. Upitao ih je “biti ili ne biti Šarli” pozivajući se na hešteg #JeSuisCharlie kojim se izražavala podrška nakon terorističkog napada u kojem je u januaru 2015. ubijeno 12 ljudi.

Pročitajte još:

Pati je učenicima muslimanima rekao da zatvore oči ili stanu u čošak dok pokazuje karikaturu proroka. Ali, devojčica je svome ocu dva dana kasnije rekla da je 47-godišnji profesor rekao učenicima da napuste čas. Slagala je kako se s tim nije složila i da je zbog toga suspendovana dva dana s nastave.

Nakon što je čuo priču, njen otac objavio je video na Fejsbuku u kojem je prozvao profesora i optužio ga za diskriminaciju. Žalio se školi i policiji optužujući profesora za objavljivanje pornografske fotografije i širenje islamofobije u školi.

Sve je to na društvenim mrežama vidio Anzorov (18), radikalni čečenski migrant koji je doputovao u grad Konflan Sent Onoren, platio dvojici učenika da mu otkriju identitet profesora, pratio ga je kući i odrubio mu glavu.

Nakon toga, francuska policija je ubila tinejdžera koji je nožem napao profesora i odrubio mu glavu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike