Delovao kao nevinašce i štreber, a počinio krvoproliće: Ko je mladić koji je ubio ljude u salonima za masažu? (FOTO)

17.03.2021

15:11 >> 15:29

0

Prema rečima druga iz razreda Robertov otac je bio sveštenik

Delovao kao nevinašce i štreber, a počinio krvoproliće: Ko je mladić koji je ubio ljude u salonima za masažu? (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson)

Serija oružanih napada koja se dogodila tokom sat vremena u tri salona za masažu u području Atlante usmrtila je osam osoba i izazvala strah da su napadi još jedan zločin iz mržnje protiv Amerikanaca azijskog porekla.

Još nije utvrđeno jesu li ti događaji povezani, a jedan od osumnjičenih je Robert Aron Long (21), koji je uhapšen sinoć u gradu udaljenom oko 240 kilometara od Atlante, prenose američki mediji.

Mladić koji je nekada išao sa Robertom u školu, kao i njegov bivši razredni, kažu da je osumnjičeni diplomirao 2017. godine. Prema rečima druga iz razreda Robertov otac je bio sveštenik, a Robert je uvek delovao kao nevinašce i štreber.

Robert Aron Long, Tanjug/Crisp County Sheriff’s Office via AP

– Delovao je baš nevino i ne bi nikada zadirkivao druge. Bio je nekako štreber i nije odvao utisak da je nasilan, to je ono što pamtim. Bio je lovac, a otac mu je bio sveštenik. Voleo je religiju – rekao je razredni starešina za The Daily Beast.

Objave na društvenim mrežama iz baptističke crkve Crabaple pokazuju kako su Long i njegova porodica odlazili u crkvu. Longov otac, ipak, nije naveden kao sveštenik u crkvi. Objave navode da je u crkvu išao s mamom, tatom i mlađom sestrom. Njegova majka je  organizovala svečane događaje u crkvi.

Pročitajte još:

Objava na Fejsbuku koja je u međuvremenu izbrisana uključuje svedočenje Longa o njegovom krštenju 2018. Rekao je da je to drugi put da je kršten.

Služio je kao pomoćnik sveštenika do 2018. Njegov Instagram ukazivao je na, navode izvori, “ljubav prema jelu, muzici i Bogu”.

– Pica, puške, bubnjevi, muzika, porodica i Bog. Ovo prilično sažima moj život. To je prilično dobar život – pisalo je na njegovom Instagram profilu.

Podsetimo, prva pucnjava u kojoj su četiri osobe ubijene i dve ranjene, dogodila se u utorak poslepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Džordžiji.

Nedugo zatim, u još dve pucnjave ubijene su četiri osobe u dva salona za masažu u Atlanti, saopštila je policija u tom gradu.

Četiri žrtve druge dve pucnjava jesu žene, navodno azijskog porekla.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike