Kraljica se oglasila posle smrti supruga: Objavljena zajednička fotografija sa njenom dirljivom posvetom (FOTO)

10.04.2021

14:06 >> 15:05

0

Reč je o portretu na kom su njih dvoje jedno pored drugog, a u okviru objave ispisane su dirljive reči koje je Elizabeta posvetila svom suprugu

Kraljica se oglasila posle smrti supruga: Objavljena zajednička fotografija sa njenom dirljivom posvetom (FOTO)
Copyright AP Photo/Alastair Grant

Bakingemska palata objavila je na zvaničnom nalogu britanske kraljevske porodice na Instagramu fotografiju u čast supruga kraljice Elizabete II, princa Filipa, dan nakon što je on preminuo u zamku Vindzor u stotoj godini.

Reč je o portretu na kom su njih dvoje jedno pored drugog, a u okviru objave ispisane su dirljive reči koje je Elizabeta posvetila svom suprugu u govoru koji je održala prilikom proslave njihove zlatne godišnjice 1997. godine

– On je jednostavno bio moja snaga i utočište svih ovih godina, a ja i cela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje, dugujemo mu više nego što bi on ikada tražio, ili što ćemo ikada saznati – rekla je tada.

Кraljica je govor održala u novembru 1997. godine u Londonu, kada se osvrnula na “izuzetnih pedeset godina“.

Kraljica Elizabeta objavila je smrt njenog supruga u petak u popodne.

Pročitajte još

Dirljivi portret i citat podeljeni su danas Instagramu, zajedno sa rečima: “Na kraljičinom krunisanju 1953. godine vojvoda od Edinburga se zakleo da će biti ‘podanik i oslonac’ njenog veličanstva“.

Ta fotografija kraljevskog para prvi put je objavljena na 95. rođendan princa Filipa 2016. godine. Napravljena je u dvorcu Vindzor posle Uskrsa te godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike