"Dani su ti odbrojani": Žena optužena za pretnje smrću Kamali Haris, krenula i u streljanu sa ciljem da je eliminiše

17.04.2021

11:03 >> 12:40

0

Tajna služba došla je posed snimaka u kojima ona otvoreno izražava svoje namere

"Dani su ti odbrojani": Žena optužena za pretnje smrću Kamali Haris, krenula i u streljanu sa ciljem da je eliminiše
Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster)

Žena iz Majamija optužena je za pretnje koje je uputila potpredsednici SAD Kamali Haris, navodi se u krivičnoj prijavi koja je podneta Okružnom sudu Sjedinjenih Američkih Država za južni okrug Floridu.

“Nivijen Petit Felps svesno je i u više navrata pretila da će ubiti potpredsednicu SAD i naneti joj telesne povrede” od 13. do 18. februara, piše u prijavi.

Specijalni agent Dejvid Balendžer obavešten je o ovim pretnjama. Felpsova je putem JPeja, aplikacije koja omogućava deljenje medija između zatvorenika i njihovih voljenih, pretnje poslala suprugu koji je zatvoren u zatvoru okruga Vokala u Floridi.

Specijalni agent tajne službe kojem je dodeljen ovaj slučaj pribavio je video-snimke i fotografije koje je Felpsova slala svom suprugu.

– U snimcima (koji su važni za istragu) Felpsova se žali i besno govori u kameru o svojoj mržnji prema predsedniku Džou Bajdenu i potpredsednici Kamali Haris. Osim toga, ona u njima izražava nameru da ubije potpredsednicu Haris – navodi se u prijavi.

Profimedia

U jednom od snimaka “Felpsova kaže: ‘Umrećeš, Kamala Haris. Dani su ti već odbrojani”. U drugom videu, koji je nastao 18. februara, Felpsova kaže “Idem u streljanu. Kunem se Bogom, 50 dana od današnjeg dana ti ćeš umreti, zapamti to”.

U prijavi se navodi i da se Felpsova na fotografiji koja je nastala dva dana kasnije može videti u streljani, dok je 22. februara “aplicirala za dozvolu za skriveno oružje”.

Tajna služba i detektivi iz policijske stanice u Majamiju otišli su 3. marta u njen dom kako bi razgovarali s njom, ali je ona tada odbila da priča sa njima.

– Dva dana kasnije primio sam poziv od Felpsove, koja se žalila da ju je poslodavac stavio na administrativno odsustvo – piše u prijavi.

Agent tajne službe uspeo je da nagovori Felpsovu da razgovara s njim kada ju je posetio 6. marta.

Pročitajte još

Kako se navodi u prijavi, ona je rekla da je “tada bila ljuta što je Kamala Haris postala potpredsednica, ali da ju je to ‘prošlo’. Felpsova je istakla i da veruje da Kamala Haris zapravo nije ‘tamnoputa’ i da je tokom inauguracije iskazala nepoštovanje kada je ruku stavila na svoju torbu umesto na ‘Bibliju’. U nastavku je tvrdila da joj je neko rekao da Amerika odlučuje koga će izabrati, zbog čega je Felpsova navodno ostavila svoj bes usmeren ka potpredsednici po strani”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike