Gejts "dodelio" zlato, srebro i bronzu: Tri najveća izuma čovečanstva prema njegovom mišljenju

08.05.2021

18:07

0

Autor: A. Bulatović

Milijarder je posle izadavnje knjige koja se bavi spašavanjem planete, dao intervju po pitanju brojnih tema

Gejts "dodelio" zlato, srebro i bronzu: Tri najveća izuma čovečanstva prema njegovom mišljenju
Printscreen/Youtube, Bloomberg

Osnivač Majkrosofta Bilg Gejts je plasirao knjigu o borbi protiv klimatskih promena, želeći da pojača uticaj oko spašavanja planete.

On je podelio mišljenje o tome koja su tri najvažnija izuma svih vremena.

Gejts je rekao za “Handelsblatt” da je izum broj jedan vakcina, posebno s obzirom na ono što je čovečanstvo prošlo tokom protekle godine. Istakao je da su vakcine pomogle da se pobede brojne bolesti koje bi ranije značile “život sa bolom, patnjom, i na kraju smrću”.

Tanjug/AP Photo/Jessica Hill

Drugo mesto tehnološki pionir je dao pronalasku mikroprocesora, koji je napravio revoluciju u računarstvu i omogućio stvaranje desktop računara, kao i talas inovacija tokom poslednjih 50 godina.

Na treće mesto je stavio Zelenu revoluciju koja se dogodila sredinom 20. veka i povećala poljoprivrednu proizvodnju širom sveta.

Gejts je jedan od najvećih privatnih vlasnika poljoprivrednih površina u Americi, čija imovina navodno iznosi više od 690 miliona dolara. Pored toga, nedavno su se pojavile glasine da je kupio 22.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u Trakiji u Turskoj.

Pročitajte još:

Bil i Melinda osnovali su fondaciju “Bill & Melinda Gates” koja je specijalizovana za širok spektar projekata javnog zdravstva.

Profimedia

Finansira borbu protiv zaraznih bolesti, kao i razvoj vakcina.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi