Netanijahu se posle primirja hvali rezultatima: "Pravila igre se menjaju, bez tolerancije na bilo koju vatru iz Gaze"

21.05.2021

14:50 >> 14:46

0

Autor: A. B.

Dodao je da je Izrael ispunio svoj cilj da zada Hamasu udarac koji nije mogao da zamisli

Netanijahu se posle primirja hvali rezultatima: "Pravila igre se menjaju, bez tolerancije na bilo koju vatru iz Gaze"
Copyright Printscreen / Youtube / TIME

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu obećao je u petak da će budući krug borbi sa Hamasom, koji se (nadaju se) završio prekidom vatre, imati mnogo oštriji izraelski stav prema terorističkoj grupi i da će svaka buduća raketa iz Gaze biti suočena sa “sasvim novim nivoom sile”.

On je rekao da su “pravila igre promenjena” i da sada neće biti tolerancije prema bilo kojoj vrsti oružja iz pojasa Gaze.

– Promenili smo jednačinu ne samo u pogledu operacije već i u pogledu budućnosti. Ako Hamas misli da ćemo tolerisati rakete, greši – rekao je Netanijahu, misleći na sporadičnu vatru koja se rutinski događa iz pravca Gaze.

– Odgovorićemo potpuno novim nivoom snage na svaki slučaj agresije na zajednice pojasa Gaze ili bilo gde drugde u Izraelu.

Pročitajte još:

Istakao je da je čitava operacija, uključujući osujećivanje bespilotnih letelica Hamasa i većinu raketnih napada – putem poboljšanog sistema protivraketne odbrane “Iron Dome” – i suprotstavljanje Hamasovim pokušajima napada s mora značilo da će teroristička grupa u budućnosti biti opreznija o napadu na Izrael.

Dodao je da je Izrael ispunio svoj cilj da zada Hamasu “udarac koji nije mogao da zamisli” uništavajući mrežu tunela koji je izgradio u Gazi.

– Oštetili smo više od 100 kilometara te mreže i pretvorili je u “zamku smrti za teroriste” – rekao je Netanijahu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike