"Pao" vođa zloglasne mafije 'Ndrangete: Dve godine bio u begu, našli ga u Brazilu (FOTO+VIDEO)

25.05.2021

07:15 >> 11:34

0

Autor: J.B.O.

Roko Morabito, kojeg smatraju vođom Ndraghete (kalabreške mafije) uhvaćen je zajedno sa još jednim italijanskim beguncem

"Pao" vođa zloglasne mafije 'Ndrangete: Dve godine bio u begu, našli ga u Brazilu (FOTO+VIDEO)
Copyright Profimedia

Mafijaški vođa, Italijan Roko Morabito, krijumčar droge koji je od juna 2019. u begu nakon što je pobegao iz urugvajskog zatvora, uhapšen je u ponedeljak u Žoao Pesoi, na severoistoku Brazila, izvestile su vlasti.

Roko Morabito, kojeg smatraju vođom ‘Ndraghete (kalabreške mafije) uhvaćen je “zajedno sa još jednim italijanskim beguncem” čiji identitet nije otkriven, nakon “zajedničke istrage Brazila i Italije”, saopštila je Brazilska savezna policija.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Reč je o najtraženijim kriminalcima u Italiji, navodi brazilska policija.

– Od 1990-ih postoje tragovi delovanja Roka Morabita u organizovanju krijumčarenja droge između Brazila i Evrope – rekla je policija koja je za utorak zakazala konferenciju za štampu na kojoj će izneti pojedinosti o operaciji.

Morabito (54) je uhapšen po nalogu Vrhovnog suda.

Italijansko pravosuđe traži Morabita od 1995. pod optužbom za nezakonito udruživanje i za krijumčarenje droge. U odsutnosti je osuđen na 28 godina zatvora, a zatim na 30 godina.

Italijan, kojeg smatraju jednim od najtraženijih kriminalaca u svetu, uhapšen je 2017. u hotelu u Montevideu pošto je 13 godina pod lažnim identitetom živeo u urugvajskom letovalištu Punti del Este.

Pročitajte još:

Urugvajsko pravosuđe je 2018. odobrilo njegovo izručenje u Italiju, ali je u junu 2019. uspeo da pobegne iz najvećeg zatvora u Montevideu preko krova i od tada je bio u begu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike