"Ovo je cena rata": Izraelske novine na naslovnici objavile fotografije dece ubijene u Gazi

27.05.2021

13:08 >> 13:09

0

Ukupno su u izraelskom bombardovanju ubijena 254 Palestinca, tvrdi ministarstvo zdravlja Gaze, a četvrtina poginulih su deca

"Ovo je cena rata": Izraelske novine na naslovnici objavile fotografije dece ubijene u Gazi
Copyright Tanjug/AP Photo/Abdel Kareem Hana)

Na naslovnici izraelskih dnevnih novina Haaretz objavljene su fotografije 67 palestinske dece i tinejdžera koji su izgubili živote u poslednjim sukobima između Izraela i Pojasa Gaze.

– Ovo je cena rata – stoji na naslovnici Haaretza uz portrete ubijenih. Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u saradnji s New York Times-om objavile su fotografije, godine i priče žrtava starih između šest meseci i 17 godina. Ukupno su u izraelskom bombardovanju ubijena 254 Palestinca, tvrdi ministarstvo zdravlja Gaze, a četvrtina poginulih su deca.

Pročitajte još:

Na snazi je primirje

Haaretz je priče o ubijenima objavio manje od nedelju dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena poslednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, u vreme dok u jevrejskoj državi traje politička kriza zbog četvrtog neuspelog pokušaja premijera Benjamina Netanijahua da formira vladu u poslednje dve godine.

Palestinci optužuju Izrael da je podstakao sukobe deložacijama u jerusalimskoj četvrti Šeik Jarah i blokiranjem pristupa vernicima džamiji Al Aksa u vreme islamskih praznika, dok Izrael svoje napade na Gazu opravdava pravom na odbranu od islamističke grupe Hamas.

Izraelska vojska objavila je da je deo dece poginule u Gazi ubijen pogrešno usmerenim raketama palestinskih militanata. U Izraelu je u sukobu ubijeno 13 ljudi, uključujući 5-godišnje dete i 16-godišnjaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike