Kit se obrušio na brod i spljoštio mladića: Tinejdžer se bori za život, plovilo uništeno (FOTO)

08.06.2021

09:24 >> 14:50

0

Osamnaestogodišnjak je hitno prebačen u bolnicu sa slomljenim vratom i teškim povredama glave i trenutno se nalazi u komi

Kit se obrušio na brod i spljoštio mladića: Tinejdžer se bori za život, plovilo uništeno (FOTO)
Copyright Pixabay/skeeze

Mladić star 18 godina iz Novog Južnog Velsa nalazi se u komi i bori se za život nakon što je kit naišao na njegov brod i zgnječio ga.

Prijatelji Nik i Met bili su u nedelju u ribolovu u vodama u blizini grada Naruma kad je neposredno pored njih izronio kit i sleteo na njihov brod.

Obojica su tom prilikom povređeni, a brod je skoro potpuno uništen.

Nik (18) je hitno prebačen u bolnicu u Kanberi sa slomljenim vratom i teškim povredama glave i trenutno se nalazi u komi.

New South Wales Police

– U ovom trentku ne znamo kada će se Nik probuditi, ni koliko će povrede uticati na njegov mozak – napisala je prijateljica porodice Karmen Bartli na stranici “Go Fund Me”, na kojoj prikuplja donacije za Nikovo lečenje.

Pročitajte još

Osim toga, ona je otkrila i da mladići nisu bili ni svesni da je kit u blizini sve dok ga nisu ugledali kako se nadvija nad njihovim brodom.

Australijska policija uputila je danas apel vlasnicima brodova i pozvala ih da budu oprezni pošto je u toku sezona migracije kitova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike