Obustavljena potraga za Britancem koji je nestao na Tenerifima

30.06.2024

18:25

0

On se vodi kao nestao od 17. juna, nakon što je prijatelju rekao da se izgubio u planinama

Obustavljena potraga za Britancem koji je nestao na Tenerifima
Džej Slejter - Copyright Privatna arhiva

Potraga za nestalim britanskim tinejdžerom Džejem Slejterom na Tenerifima je obustavljena, saopštila je danas lokalna policija.

- Operacija potrage je završena i juče je bio njen poslednji dan -  rekao je za Bi-Bi-Si predstavnik Civilne garde sa Tenerifa.

Ovaj 19-godišnjak iz Lankašira se vodi kao nestao od 17. juna, nakon što je prijatelju rekao da se izgubio u planinama.

 

 

Policija je juče izvršila novu pretragu terena uz pomoć desetina radnika hitne pomoći u blizini sela Maska, u nacionalnom parku Rural de Teno.

Potvrđujući da potraga za Džejem Slejterom više nije "aktivna", portparolka Civilne garde rekla je agenciji Rojters da je "slučaj još otvoren i da postoji nekoliko linija istrage".

Pošto je tinejdžer nestao pre skoro dve nedelje, španske vlasti su angažovale helikoptere, posebno obučene pse tragače i dronove.

Nova potraga u subotu fokusirala se na područje koje je ranije istraženo, ali je trebalo da bude opsežnija nakon što je upućen poziv za pomoć volontera sa specijalističkim iskustvom u planinama.

 

 

Slejter, koji potiče iz malog mesta Osvaldtvistl, prisustvovao je muzičkom festivalu 16. juna, a njegovi prijatelji su rekli da su bili u turističkom centru Plaja de las Amerikas kada je viđen kako ulazi u auto sa dvojicom Britanaca koje je sreo ranije te noći.

Istražitelji su razgovarali sa tom dvojicom muškaraca I zaključili da oni "ni na koji način nisu relevantni za slučaj".

 

 

Poslednji put Slejter se čuo sa prijateljem u parku Rural de Teno, odakle ga je pozvao da mu kaže da je propustio autobus i da pokušava da se vrati pešice do njihovog smeštaja na jugu ostrva.

Na ostrvo je doputovala i njegova majka koja je pratila tok potrage. U okviru inicijative da se pronađe Slejter u Britaniji je prikupljeno više od 43.000 funti putem Interneta, a ta sredstva, kako je rekla njegova majka, biće iskorišćena da se pruži podrška spasilačkim timovima kao i za troškove njenog boravka.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike