Princeza Ana puštena iz bolnice: Lečenje nastavlja kod kuće

28.06.2024

14:51

0

Njeno trenutno stanje nije poznato, ali neimenovani izvori bliski palati rekli su za britanske medije da je dobila "odgovarajuću stručnu negu"

Princeza Ana puštena iz bolnice: Lečenje nastavlja kod kuće
Copyright Profimedia

Britanska princeza Ana puštena je iz bristolske bolnice Soutmid nakon lečenja od potresa mozga.

Smatra se da je 73-godišnjakinja povređena nakon što ju je konj udario glavom ili nogom.

Bakingemska palata je ranije saopštila da je zadobila potres mozga i "manje povrede", ali nisu potvrdili detalje incidenta.

Njeno trenutno stanje nije poznato, ali neimenovani izvori bliski palati rekli su za britanske medije da je dobila "odgovarajuću stručnu negu".

Očekuje se da se ove nedelje neće vratiti nikakvim kraljevskim dužnostima, što sugeriše da će nastaviti da se oporavlja nakon što je otpuštena iz bolnice.

- Njeno kraljevsko visočanstvo dobija odgovarajuću stručnu negu. U ovoj fazi se ne dele dalji detalji. Njeno kraljevsko visočanstvo će ostati u bolnici Sautmid osim ako ili dok njen medicinski tim ne bude savetovao drugačije. Po savetu lekara, obaveze Njenog kraljevskog visočanstva za sledeću nedelju biće odložene. Njeno kraljevsko visočanstvo upućuje svoje izvinjenje svima koji bi mogli imati neprijatnosti ili su razočarani zbog toga. Poseta Japanu će se odvijati kako je planirano, iako Njeno kraljevsko visočanstvo, nažalost, neće moći da prisustvuje državnom banketu - navodi se u ranijem saopštenju Bakingemske palate.

Smatra se da je Ana pretrpela gubitak pamćenja nakon povrede glave, ali da je to stanje privremeno.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike