Misteriozni nestanak mladića na Tenerifima: Otišao u noćni provod sa kog se nije vratio

21.06.2024

11:45

0

Autor: 24sedam

Španska policija pokrenula je potragu za mladićem

Misteriozni nestanak mladića na Tenerifima: Otišao u noćni provod sa kog se nije vratio
Džej Slejter - Copyright Privatna arhiva

Džej Slejter, 19-godišnji Britanac nestao je u ponedeljak ujutru dok je boravio na trodnevnom muzičkom festivalu na Tenerifima. 

Džej je 12. juna stigao na Tenerife, Španija sa još dva prijatelja Bredom i Lusi koja je ujedno i poslednja osoba sa kojom je razgovarao. 

Naime, njih troje su otišli na popularno odmarališt "Playa des Los Americas" na žurku. Lusi i Bred su oko dva sata ujutru otišli u smeštaj dok je Džej ostao sa dvojicom Britanaca koje je upoznao. 

 

 

Oko pet sati ujutru otišao je sa dvojicom muškaraca do njihovog Airbnb-a. Lusi je rekla da ju je Džej zvao da joj kaže da ide sa njima, ona je pokušala da ga odgovori od te ideje, ali je on odbio instistirajući da ide sa njima. 

- Ne razumem zašto je otišao kod njih, tek ih je upoznao. Bred i ja smo mu rekli da se vrati, ali on nije hteo - rekla je Lusi. 

U 8.50 ujutru Lusi je primila poslednju poruku od njega u kojoj joj je rekao da se izgubio, da mu je potrebna voda, da ima jedan posto baterije i da će pokušati da se vrati kući pešaka za šta mu je potrebno 11 sati pešaka. Od tada mu se gubi svaki trag. 

 

 

I dalje nije jasno zašto je Džej odlučio da se pešaka vrati do smeštaja, kada je mogao da sačeka autobus.  

Španska policija pokrenula je potragu za mladim Britancem. Koristi helikoptere, pse tragače, dronove kao i jedinice gorse službe spašavanja. Pretražuju selo bližu Airbnb-a u koji je otišao sa dvojicom Britanaca, ali bezuspešno. 

 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike