Hamas uzvraća jako: Izrael u problemu, oštećeno više od 500 oklopnih vozila od početka invazije na Gazu

29.06.2024

14:37

0

Netanjahu i članovi njegovog kabineta dobijaju sedmične zabrinjavajuće izveštaje o stanju vojnih zaliha

Hamas uzvraća jako: Izrael u problemu, oštećeno više od 500 oklopnih vozila od početka invazije na Gazu
Copyright Profimedia

Više od 500 izraelskih oklopnih vozila oštećeno je u napadu Izraela na Pojas Gaze, prenose izraelske novine Maariv, dok su desetine vozila povučene iz službe zbog nepovratne štete.

Izraelska vojska je uspostavila dva logistička centra unutar Gaze za popravak oštećenih vozila koja su stradala u sukobima sa palestinskim grupama.

Izvori navode da premijer Benjamin Netanjahu i članovi njegovog kabineta dobijaju sedmične izveštaje o stanju vojnih zaliha jer je sukob u Gazi iscrpeo resurse više nego što se očekivalo.

Pozivajući se na visokog zvaničnika iz administracije američkog predsednika Džoa Bajdena, Vašington post je izvestio da su Sjedinjene Američke Države pružile Izraelu sigurnosnu pomoć vrednu 6,5 milijardi dolara otkako je počeo napad na Gazu. Skoro polovina tog iznosa osigurana je prošlog meseca.

Netanjahu je ranije optuživao Bajdenovu administraciju za "zadržavanje" oružja i municije za Tel Aviv. Izraelsko Ministarstvo odbrane nedavno je objavilo da je broj izraelskih vojnika sa invaliditetom prvi put premašio 70.000, dok je od početka rata u Gazi ranjeno 8.663 vojnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike