Izrael: Skoro 70 bolesne i ranjene dece iz Gaze prešlo u Egipat na lečenje

27.06.2024

22:58

0

Deca i njihovi pratioci napustili su Pojas Gaze preko prelaza Kerem Šalom, a pacijenti bi trebalo da putuju u Egipat i dalje u inostranstvo na lečenje

Izrael: Skoro 70 bolesne i ranjene dece iz Gaze prešlo u Egipat na lečenje
Deca iz Pojasa Gaze poslata na lečenje - Copyright Profimedia

Izraelske vlasti danas su saopštile da je 68 bolesne i povređene dece iz Gaze, zajedno sa pratiocima, dobilo dozvolu da iz te palestinske enklave pređu u susedni Egipat, što je prva medicinska evakcuacija od početka maja, kada su izraelske snage zauzele prelaz Rafa na jugu Pojasa.


Izraelsko vojno telo nadležno za palestinske civilne poslove saopštilo je da je evakuacija izvršena u koordinaciji sa zvaničnicima iz SAD, Egipta i međunarodne zajednice, prenosi AP.

 

 

Deca i njihovi pratioci napustili su Pojas Gaze preko prelaza Kerem Šalom, a pacijenti bi trebalo da putuju u Egipat i dalje u inostranstvo na lečenje.


Al Džazira je izvestila da je danas preko prelaza Kerem Šalom u Egipat otišao 21 onkološki pacijent, koji će dalje otići u Ujedinjene Arapske Emirate na lečenje.

AP navodi da je izraelski rat u Gazi razorio zdravstveni sektor u enklavi, zbog čega je došlo do zatvaranja većine bolnica, dok palestinski zdravstveni zvaničnici tvrde da je hiljadama ljudi potreban medicinski tretman u inostranstvu, uključujući stotine hitnih slučajeva, usled navodne izraelske blokade medicinske pomoći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike