Košmarni snimci dece iz Pojasa Gaze koja su preživela izraelsko raketiranje: Ove prizore nećete moći da izbacite iz glave (VIDEO)

12.10.2023

14:53

0

Broj stradalih mališana još nije poznat, a vapaji njihovih roditelja i rođaka koji ih izvlače iz ruševina odjekuju Gazom

Košmarni snimci dece iz Pojasa Gaze koja su preživela izraelsko raketiranje: Ove prizore nećete moći da izbacite iz glave (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/MuhammadSmiry

Unakrsno raketiranje između Izraela i militanata Hamasa u Pojasu Gaze odnelo je više od 2.600 života na obe strane, uz skoro identičan broj žrtava na obe teritorije (više od 1.350 Palestinaca i oko 1.300 Izraelaca).

Posle šest dana borbi, nema naznaka da će se situacija smiriti, a borbe se prelivaju i na susedne zemlje, Siriju i Liban, dok najviše ispaštaju oni najneviniji - deca.

Broj stradalih mališana još nije poznat, a vapaji njihovih roditelja i rođaka koji ih izvlače iz ruševina odjekuju Pojasom Gaze.

Oni koji prežive smatraju se srećnicima, a koliko duboke traume im ostaju za ceo život vidi se na jednom potresnom snimku koji kruži društvenim mrežama.

U njemu devojčica spasena iz ruševina, potpuno prekrivena prašinom, drži začepljene uši i žmuri dok je iznose iz automobila i unose u bolnicu, što govori da je i dalje u stanju šoka zbog onoga što je doživela.

U drugom snimku koji se može videti na Iksu, nekadašnjem Tviteru, deca koja su preživela strahote sede zajedno uplašena i krvava, dok neka od njih ne mogu da prestanu da plaču, a u trećem se vide mališani u krvi i zavojima na bolničkim krevetima, ali kako su scene previše potresne, nećemo ih objaviti.

Nakon što je u ponedeljak naložena "kompletna opsada" Pojasa Gaze, stanovnici ove teritorije ostali su bez vode, struje, hrane i goriva, a zbog ovog poteza Izrael su osudile brojne zemlje sveta koje su protiv kolektivne osvete nad nedužnim civilima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike