Iza novih sankcija stoji CIA: Ruski ambasador u SAD raskrinkao Vašington

22.06.2024

14:52

0

Prema njegovim rečima, "vodeći položaji ruske kompanije u mnogim zemljama odavno izazivaju iskrenu zavist američkih vlasti"

Iza novih sankcija stoji CIA: Ruski ambasador u SAD raskrinkao Vašington
Copyright Profimedia

Sjedinjene Američke Države su pokušale da zaplaše kompanije od uobičajenih, obostrano korisnih interakcija, kao i potrošače od kupovine proizvoda kompanije Kasperski, izjavio je Anatolij Antonov.

Komentarišući odluku SAD da stave rukovodioce ruske kompanije za sajber-bezbednost na crnu listu, ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da sankcije protiv Kasperski Laba pokazuju kako SAD nastoje da podrže svoje korporacije koje rade za američke obaveštajne službe.

- Ovaj još jedan ispolitizovani korak administracije SAD pokušaj je da se situacija predstavi kao da je bilo koja poslovna aktivnost u Rusiji pod kontrolom specijalnih službi - rekao je Antonov.

- Ovo je pokušaj SAD da uplaše biznise od normalne uzajamno korisne interakcije, i potrošače od kupovine proizvoda kompanije Kasperski - citirala je ruska ambasada Antonova na svom Telegram kanalu.

Ruski ambasador je dodao da smo svedoci želje da se nepoštenim metodama ojačaju sposobnosti sopstvenih korporacija, te da se mnoge od njih ne stide da priznaju da rade u bliskoj saradnji sa američkim obaveštajnim službama radi državnih ugovora.

Profimedia
 

Prema njegovim rečima, "vodeći položaji ruske kompanije u mnogim zemljama odavno izazivaju iskrenu zavist američkih vlasti".

- Ne žele da priznaju da naši stručnjaci mogu da budu više nego dostojna konkurencija lokalnim programerima. Pomenuta kompanija je od 2017. godine nailazila na barijeru američkih zvaničnika - naveo je on.

Kasperski Lab je odbacila najnovija ograničenja kao neopravdana, ističući da to neće uticati na njenu održivost i obećala je da će nastaviti svoju misiju. Dan ranije, američke vlasti su najavile potpunu zabranu softvera Kasperski u zemlji, navodeći navodnu pretnju po bezbednost podataka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike