Kobahidze se "obrušio" na neistomišljenike: Ništa od "ukrajinizacije" Gruzije

22.06.2024

00:31

0

Premijer Gruzije Irakli Kobahidze obećao je da će se odupreti pritiscima političkih snaga koje nastoje da "ukrajinizuju" zemlju

Kobahidze se "obrušio" na neistomišljenike: Ništa od "ukrajinizacije" Gruzije
Irakli Kobakhidze - Copyright Profimedia

Premijer Gruzije Irakli Kobahidze obećao je da će se odupreti pritiscima političkih snaga koje nastoje da "ukrajinizuju" zemlju, insistirajući na tome da njegova vlada neće dozvoliti da se to dogodi.

Kobahidze se "obrušio" na Ujedinjeni nacionalni pokret (UNM) – koji je povezan s bivšim predsednikom Gruzije Mihailom Sakašvilijem – zbog izazivanja nereda u vezi s usvajanjem zakona o stranim agentima, to jest zakona koji propisuje da nevladine organizacije i mediji koji se finansiraju iz inostranstva moraju da objave imena svojih sponzora.

Kobahidze je istakao da UNM pokušava da podstakne masovne proteste slične onima koji su srušili ukrajinsku vladu 2014. godine.

"Mogu da uverim predstavnike UNM-a da ukrajinski scenario neće zaživeti u Gruziji, da se ukrajinizacija Gruzije neće desiti ni pod kojim uslovima. Uložićemo maksimalne napore da to sprečimo", rekao je novinarima nakon sastanka s gruzijskim ambasadorima i drugim zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova u Berlinu.

Kobahidze inače smatra da je pomenuti gruzijski zakon razuman a za kampanju protiv njega kaže da je farsa, posebno ako se ima u vidu da je sličan zakon upravo usvojen u Kanadi – zakon koji treba da obuzda strani uticaj na nacionalnu politiku kako bi zaštitio demokratiju u zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RT

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike