Stravičan požar zahvatio dva regiona u Turskoj: Stradalo pet osoba, spaljene desetine životinja, prizori se ne zaboravljaju (VIDEO)

21.06.2024

12:41

0

Kako se leto približava, temperature su već u naglom porastu

Stravičan požar zahvatio dva regiona u Turskoj: Stradalo pet osoba, spaljene desetine životinja, prizori se ne zaboravljaju (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Požari koji su tokom noći izbili u selima u regionima Dijarbakir i Mardir na jugoistoku Turske usmrtili su pet osoba, a brojni su povređeni, od kojih je deset u kritičnom stanju, saopštio je turski ministar zdravlja u petak.

Kako se leto približava, temperature su već u naglom porastu, pa se šumski požari već očekuju.

U vatri koja je zahvatila veliku oblast prethodne noći stradao je i veliki broj životinja, a snimci u kojima se vide njihova tela šire se društvenim mrežama.

Među njima su i video-zapisi životinja koje su bile zahvaćene vatrom i koje sad imaju ozbiljne opekotine, a uz njih su objavljeni i apeli da je i njima potrebna pomoć stručnih lica.

- Petoro ljudi je izgubilo život, 44 je povređeno, a 10 je u kritičnom stanju - napisao je na Iksu ministar zdravlja Fahretin Koca, dodajući da su četiri tima hitne pomoći i 35 vozila hitne pomoći poslata u pogođena područja.

Nakon toga je usledila poruka ministra unutrašnjih poslova Alija Jerlikaje koji je objasnio da je požar izbio u četvrtak uveče u oblasti oko 30 kilometara južno od Dijarbakira, pre nego što se brzo proširio usled jakih vetrova i zahvatio pet sela.

- Nažalost, troje građana iz oblasti Dijarbakira i dvoje iz oblasti Mardin izgubilo je život - napisao je on na Iksu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike